Cześć,
Mój 7. letni syn stał się się fanem przypadkowo znalezionej gry. Shocker II ( tutaj jest opis gry). Gra jest bardzo ciekawa, umiarkowanie trudna. Ale... Żeby przejść do poziomu powyżej 10. trzeba przejść wszystkie wcześniejsze.
I tu jest katastrofa. Od prawie roku nie umiem znaleźć metody na przejście poziomu nr 8. A Syn co jakiś czas mi o tym przypomina i męczy. I ja też się zawziąłem. Zupełnie nie wiem co zrobić. Jak wyjść, gdzie iść, co zebrać w jakiej kolejności. Po prostu na końcu zostaję na pustej planszy.
Tak się zaczyna poziom 8 -> obrazek
A tak ja kończę i nie wiem co zrobić -> obrazek
Niby jest możliwość wygenerowania kodów aby "zaliczyć" poziom, ale w czasach świetności Atari wysyłało się to listem do autorów a oni odsyłali kod do wpisania do S2_HELP.TTP. W akcie desperacji pewnie to zrobię ale wątpię aby tam ktoś jeszcze mieszkał :).
Może Wy wiecie jak, albo:
1. Przejść ten poziom
2. Znacie kody do programu S2_HELP.TTP który w tej grze pozwala na "zaliczenie" poziomu (nie mówię tu o kodach pozwalających na wejście na poziomy powyżej 10 które są w instrukcji dla pełnej wersji gry, w shareware można tylko dość do dziesiątego poziomu)
3. Albo umiecie go tak zdebugować aby robił to co trzeba ale bez kodów :D. Pewnie pierwsze najłatwiejsze.
Pozdrawiam,
Sebastian
PS.
Warto zagrać w tę grę. Chodzi na Mono albo TT/Falcon.