Wczoraj robiąc małe porządki znalazłem oto dwa takie dokumenty (które zapewne sobie oprawię na pamiątkę :)), dotyczące zakupu mojego komputera Atari Falcon030 w firmie Larix w Pabianicach w 1994 r. Można więc przyjąć, że dzień 17.08.1994 r. to data narodzin Kroll-a - mistrza sokolnictwa :), tak nazwał mnie na zlocie Ironia 2018 kolega #Borsuk z retronagazie.eu
, a poczytać o tym można poniżej :):
http://www.retronagazie.eu/relacja-iron … pien-2018/, w związku z powyższym proponuje mały konkursik, kto odgadnie cenę brutto zakupionego komputera Falcon 030 (razem z HDD 82MB) w starych polskich złotych. Na zwycięzcę (poda dokładną lub będzie najbliżej poprawnej kwoty) czeka mała niespodzianka pierwszy numer Atari Fan-a English edition, którego między innymi składałem na komputerze Atari Falcon. Na odpowiedzi czekam do poniedziałku 26 kwietnia do godz. 20.00. Z góry chcę przeprosić te osoby którym się już pochwaliłem znaleziskiem, takie osoby nie mogą brać udział w tym konkursie.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury