Wczoraj robiąc małe porządki znalazłem oto dwa takie dokumenty (które zapewne sobie oprawię na pamiątkę :)), dotyczące zakupu mojego komputera Atari Falcon030 w firmie Larix w Pabianicach w 1994 r. Można więc przyjąć, że dzień 17.08.1994 r. to data narodzin Kroll-a - mistrza sokolnictwa :), tak nazwał mnie na zlocie Ironia 2018 kolega #Borsuk z retronagazie.eu
, a poczytać o tym można poniżej :):
http://www.retronagazie.eu/relacja-iron … pien-2018/, w związku z powyższym proponuje mały konkursik, kto odgadnie cenę brutto zakupionego komputera Falcon 030 (razem z HDD 82MB) w starych polskich złotych. Na zwycięzcę (poda dokładną lub będzie najbliżej poprawnej kwoty) czeka mała niespodzianka pierwszy numer Atari Fan-a English edition, którego między innymi składałem na komputerze Atari Falcon. Na odpowiedzi czekam do poniedziałku 26 kwietnia do godz. 20.00. Z góry chcę przeprosić te osoby którym się już pochwaliłem znaleziskiem, takie osoby nie mogą brać udział w tym konkursie.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.