Szanowni Atarowcy!
Jeśli ktoś ma działający XEP80, to chętnie zakupię za rozsądną cenę.
-U.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Sprawny XEP80 poszukiwany! Wanted! itd :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szanowni Atarowcy!
Jeśli ktoś ma działający XEP80, to chętnie zakupię za rozsądną cenę.
-U.
ja też. Tak na zapas jakby się obecnie używany zepsuł. Był włączony przez rok czasu 24h na dobę i wyświetlał loga serwerowego :)
Panowie, mam takowego w oryginalnym kartonie. Sprzet po Kajtku http://atariki.krap.pl/index.php/Kajtek
Zgodnie zyczeniem (jego lub rodziny, nie pamietam) - sprzet nie do odsprzedazy. Ja dostalem, nie uzywam, to i dalej komus oddam pod warunkiem ze nie bedzie nigdy sprzedany. Ustalcie miedzy soba kto bardziej potrzebuje.
Azbest :) można zrobić tak że Pin sprzeda swój i $ przekaże na Pigwę :) a ten od Kajtka dostanie za free :)
"Wszyscy będą zadowoleni" :)
Hej stryker mordo moja. Wujek dobra rada do rany przyloz. Czujny, zwarty i gotowy. Co powiesz na piwko dzis wieczorem?
Wracajac do tematu: mi pasuje. Niech sie zainteresowani wypowiedza. Wprawdzie z Pina kawal drewnianego czuenia jest ale co mi tam... :)
To ja mogę kupić ten Azbesta przekazując na Pigwę lub gdzie sobie szanowny darczyńca życzy... :-)
@pancio.net - "nie możesz" ;]
ja niczego nie sprzedaję tak jak by coś, a sprzęt od Kajtka to mogę w ramki oprawić. Niebawem, to wypadało by spisać u notariusza umowę, kto to wszystko zabierze jak mnie braknie :)
A na pigwę, to zapomniałem trochę, sorry. Azbest - wrzuć mi numer konta na pin(at)atari8.info
senk-ju.
Super. To jakby co... czekam na oferty sprzedaży. :)
-U
No dobra panowie - na czym stanelo? Bo troche sie zgubilem juz :)
Jeżeli kolega bierze to na handel i nie spełnia tym samym założenia co do sprzętu po Kajtku to biorę. W innym przypadku odstępuję pierwszeństwo ;)
Pinek, a co Ty na to ze bedziesz uzytkowal sprzet po Kajtku (jesli dobrze slyszalem i zrozumialem to wolal zeby rzeczy po nim byly w uzyciu a nie lezaly, taki byl zamysl przekazania ich dalej) a swojego XEPa bys sprzedal zainteresowanemu?
Ale potrzebuję używać dwóch. Jeden jest przy serwerze, a drugi potrzebny do drugiej Atarki i testów nowego oprogramowania dla xep i sdx.
Drodzy Koledzy Atarowcy!
Chciałbym tylko nieśmiało przypomnieć, że założyłem ten wątek, abym to ja kupił - i mógł używać - tego XEP80 ;-))
Tak, jakby co, to czekam na oferty cenowe... oczywiście szukam go wszędzie, więc.. kto pierwszy, ten lepszy. :P
-U
pancio.net, undead: po wnikliwej analizie stanu wlasnego sumienia wycofuje sie z akcji. sorry. po prostu to nie jest taki pierwszy lepszy XEP.
przy okazji - smutnej - przypomne strone z krotkimi info o atarowcach, naszych kolegach, z ktorymi sie bawilismy, a ktorych juz nie ma miedzy nami... http://atariki.krap.pl/index.php/Kategoria:Zmarli
To zrozumiałe, nie mam żalu.
pancio.net, undead: po wnikliwej analizie stanu wlasnego sumienia wycofuje sie z akcji. sorry. po prostu to nie jest taki pierwszy lepszy XEP.
OK, to zrozumiałe. :(
Szukam dalej... jeśli ktoś, coś? (Zapewne jest w Polsce więcej, niż jeden XEP80 na atarowskim stanie...
Układ NS405 jest dostępny więc odtworzenie XEP80 wg schematu od JERa nie powinno stanowić problemu o ile nie chodzi wyłącznie o oryginalny produkt
Na wszelki wypadek zanabyłem kilka sztuk.... a nóż widelec się przyda :-)
@pancio.net - no popatrz pan... ;)
Układ NS405 jest dostępny więc odtworzenie XEP80 wg schematu od JERa nie powinno stanowić problemu o ile nie chodzi wyłącznie o oryginalny produkt
Owszem: https://www.ebay.pl/itm/223541479565?ha … Sw9ylc93z4 (nie wiem, co daje -B18D na końcu nazwy... ale pewnie nawet by zadziałał...)...
Czyli tak, to jest jakaś idea, ale jeśli go będę składał w takim tempie, jak montuję VBXE w moim XEL-u (póki co obsadziłem na miejscu i podłączyłem linię zegarową...), to może to trochę potrwać :D
Dlatego na razie skupiam się na upolowaniu oryginału (tym bardziej, że jest ładny... atarowski).
ja kupiłem po 10 zeta... 5x taniej :-)
@pancio.net: to jak będziesz robił klona - poproszę sztukę ;) Aha, nie interesuje mnie port drukarki, więc można się skupić na funkcjonalności wyświetlania ;)
Nie wiem czy będę robił:-) ale mieć to móc :-)
@pancio.net: to jak będziesz robił klona - poproszę sztukę ;) Aha, nie interesuje mnie port drukarki, więc można się skupić na funkcjonalności wyświetlania ;)
Dokładnie tak samo u mnie. Interesuje mnie wyłącznie tryb 80-kolumn zgodny z XEP80. Port LPT nie będzie użyty ani razu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Sprawny XEP80 poszukiwany! Wanted! itd :)
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 66 zapytań