Może ktoś podpowie, gdzie szukać/co wymieniać. Objaw taki, że po włączeniu przestał się pojawiać obraz, a dźwięk nie zawsze jest z gry. Na niektórych cartridge-ach coś przebija, także konsola jako taka żyje, tylko... No włąśnie?
Ok, póki co:
- sprawdzone na kilu cartridgeach, na większości jest objaw, że konsola wstaje
- sprawdzone na dwu monitorach, objawy identyczne. Oba LCD, na obu wcześniej konsola działała (nie mam w tej chwili crt do podłączenia, ale mogę skombinować, ale myślę, że skoro wcześniej na tych obu działał, to by było ok). Na jednym z nich podłączona atarka (ten sam kabel) działa ok
- 2600 podłączone przez AV, z kabla antenowego [praktycznie prawie brak sygnału, więc nie wiem, w każdym razie monitor (stary TV) nie wykrywa sygnału. Ale ten egzemplarz tak miał od zawsze.
Konkrety: model 2600jr z szeroką tęczą, wersja PAL, produkcja chińska.
Sugestie mile widziane. Zaczynać od przelutowania gniazda carta czy raczej szukać gdzie indziej?
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje