Jacques napisał/a:@_tzok_
No właśnie z tych ankiet np. wynika, że walka autorów Ricka o zmieszczenie w 64KB to walka o około 11-13% osób, które się zdeklarowały.
A o ile % takich, które nie wzięly udziału w ankiecie. Btw - skoro zrobiłeś ankietę i tu, i na AtariAge, dając niektórym możliwość oddania podwójnego głosu - czemu pominąłeś atarionline.pl, gdzie też się dość często udzielasz? Może tam też jest jakiś odsetech zaginionych głosów?
Jacques napisał/a:Oczywiście, fajna jest utopia, że każdy powinien móc uruchomić każdą grę, gorzej, jeśli przez takie podejście w skrajnym przypadku powstanie samej gry staje się utopią ;) Pal licho jeśli "tylko" opóźni się o 5 czy więcej lat, ale powstanie zanim się komuś odechce lub sytuacja życiowa pokrzyżuje plany, gorzej jeśli przez celowanie w 64KB zagra ostatecznie 0% "zrzeszonych" atarowców, a nie 87% na 130XE w górę ;)
Rozumiem, że jak kogoś nie ma na forum, należy go mieć zupełnie "w dupie", bo jest "niezrzeszony". Ciekawa koncepcja. Szkoda, że nie dałeś jeszcze ankiety na Abbuc.de - jest tam sporo "zrzeszonych" (i to oficjalnie) atarowców, którzy się nie udzielają ani na atariarea, ani na atariage.
Jacques napisał/a:@TMK
Mnie też to śmieszy i męczy na zmianę ;) Jak wyniki nie są odpowiednie, to się je dezawuuje bo np:
Mimło mi, że widzisz swoje działanie w odpowiedzi na moją ankietę ;P Tego się nie spodziewałem ;P
Jacques napisał/a:- nie zagłosowało co najmniej 270 atarowców (czyli być może nigdy nie da się zadowolić statystyki i jakiekolwiek nasze ankiety nie mają sensu ;) )
No cóż, jak widać nie mieścimy się w statystykach - zarówno Twoja, jak i moja, są poza zakresem. Życie, Panie, życie... :D
Jacques napisał/a:- na Atari Age jest bliźniacza, choć jasno jest powiedziane, że chodzi o wyniki w dwóch zbiorach atarowców, z czego jeden jest podzbiorem.
A który jest podzbiorem? Jak zapytałem Cię o możliwość głosowania w obu, stwierdziłeś, że nie jest zabronione, więc też i wyniki są niepewne i mogą być przekłąmane. Ale nie martw się- patrz ciut wyżej ;P
Jacques napisał/a:- pomimo jasnego pytania na pewno atarowcy rozszerzone Atarki chowają po szafach (ze wstydu), a używają tylko koszernych ;)
Noooo, mam Atari z VBXE, jeszcze z wersją 1.xx od Electrona. Powiem szczerze, że nawet nie wiem, w której szafie, więc coś w tym jest.
Ale tak, na co dzień używam tej, która ma 320Kb. Co i tak niczego nie zmienia.
Sikor umarł...