@Jaques.
Ani ja nie narzekałem jak próbujesz mi imputować ... po prostu stwierdzam fakty: kolejne Rozdawnictwo z którego nic nie dostanę. https://businessinsider.com.pl/biznesvs … ii/q3ztxv8
Czym innym są daniny solidarnościowe a czym innym populistyczne wyciaganie kasy od przedsiębiorców/pracodawców.
Abyś wiedział o czym piszę, to: "Bony żywnościowe mieliby rozdawać pracownikom przedsiębiorcy. Państwo dopłacałoby do tej inicjatywy, na przyklad połowę kwoty. W efekcie pracownicy otrzymaliby na przykład 200-300 zł, które można by było wykorzystać zamawiając posiłki na wynos w dowolnej restauracji".
Fajna mi "inicjatywa" ... nawet nie wiem jak to sobie wyobrażają technicznie, że "pracodawca przekazuje 150 zł pracownikowi a oni dopłacaja" ... może tak to ma wyglądać:
Ja ogłaszam, że w ramach wsparcia branży retro daruję każdemu nieaktywnemu forumowiczowi bon na 300 zł do zrealizowania w sklepiku Sikora, Dudiego czy Lotharka.
Jako aktywny forumowicz NIE DOSTAJESZ KUPONU
Ty przelewasz mi po 150 zł za każdego nieaktywnego forumowicza ... powiedzmy jest ich 150 ... Państwo pewno te pieniądze jakoś sobie pobierze z konta przedsiębiorcy
ja Ci wysyłam kuponik na łącznie 300 zł za który przeleje kasę sklepikom gdy ktoś zrealizuje bon
Mój kupon działa jednak tak, że z moich wirtualnych 150 zł odejmuje podatki w wysokości 100 zł, które muszą Sikor, Dudi i Lotharek i tak mi zapłacić (jako poborcy podatków tak jak to robi Państwo). Pozostałe 50 zł i tak już Ty mi zapłaciłeś wcześniej ze swojego zarobku brutto.
Efektywnie: Sikor Dudi i Lotharek być może zarobią po ileś razy po 200 zł w zależności ile osób zrealizuje bony.
Ja mam na koncie 150 zł x 150 niekatywnych forumowiczów.
Na mnie spływa splendor Darczyńcy a Ty jesteś szczęśliwym realnym sponsorem mojego sukcesu za ok. 22,5 tys..
Gratuluję samozadowolenia.