jeśli się wstrzymacie z kartą dźwiękową to spróbuje zrobić coś bardziej uniwersalnego niż adlib, chociaż pewnie będzie tam cpld i w ogóle
natomiast jako posiadacz 8 bitowej sound galaxy ii muszę stwierdzić, że pożytek z tego jest ŻADEN - tj dźwięk mam kilku grach, reszta jakoś tak gra na spikerze
moim planem jest włożenie tego co jest określane jako CSS oraz Tandy Sound + adlib i zrobienie takiej karty
lepsza od VGA była by też CGA, no ale to mi chwile zajmie - chyba że ktoś ma jakieś źródło do takich kart za rozsądne pieniądze (np ostatnie rozwiązania od ATI)
pierwsze CGA na układach TTL ma pewne problemy z dostępem do pamięci, więc pomimo zaporowych cen (około 300zł) nie są one aż tak atrakcyjne z punktu widzenia użytkownika
czy ten kontroler do fdd jest na jakimś normalnym, kupowalnym lokalnie scalaku, czy też trzeba już pisać listy do chinskiego mikołaja?
w standby-shopie/slawmirze są jakieś zintegrowane kontrolery do fdd które można użyć
w planach mam też kartę sieciową - będzie to ten sam realtek którego używa projekt netusbee (kompatybilny z ne2000)
przechodze na tumiwisizm