A ja właśnie odebrałem od kuriera moje 2600jr NTSC z dwoma joystickami. I Wiecie co? Jestem pod wrażeniem - obraz z wyjścia antenowego ŻYLETA - nigdy aż tak dobrego nie miałem w wersji PAL. Kolory wyraźnie żywsze niż w 2600jr PAL (ale to nie dziwota), dźwięku na razie nie uzyskałem (ale tu skłaniam się do wady mojego starego TV LCD, muszę podłączyć monitor CRT przez jakiś magnetowid). No, i w Encore wreszcie fonty czytelne - muszę je przeflaszować na PAL i zobaczyć jak wtedy, gdyż i tak podstawą będzie 2600jr PAL z AV modem, ten NTSC to w celach testowych zakupiłem.
A co do joysticków - niedawno próbowałem nowej podróby z kraju środka, tu mam dwa oryginały w doskonałym (o dziwo) stanie, i są bardzo precyzyjne, jak dla mnie (w porównaniu z podróbą). I tu dygresja - czy te sprzedawane do Polski to nie był jakiś spad magazynowy, bo z epoki wydawało mi się, że gra się na nich gorzej.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.