A ja właśnie odebrałem od kuriera moje 2600jr NTSC z dwoma joystickami. I Wiecie co? Jestem pod wrażeniem - obraz z wyjścia antenowego ŻYLETA - nigdy aż tak dobrego nie miałem w wersji PAL. Kolory wyraźnie żywsze niż w 2600jr PAL (ale to nie dziwota), dźwięku na razie nie uzyskałem (ale tu skłaniam się do wady mojego starego TV LCD, muszę podłączyć monitor CRT przez jakiś magnetowid). No, i w Encore wreszcie fonty czytelne - muszę je przeflaszować na PAL i zobaczyć jak wtedy, gdyż i tak podstawą będzie 2600jr PAL z AV modem, ten NTSC to w celach testowych zakupiłem.
A co do joysticków - niedawno próbowałem nowej podróby z kraju środka, tu mam dwa oryginały w doskonałym (o dziwo) stanie, i są bardzo precyzyjne, jak dla mnie (w porównaniu z podróbą). I tu dygresja - czy te sprzedawane do Polski to nie był jakiś spad magazynowy, bo z epoki wydawało mi się, że gra się na nich gorzej.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv