@andy - wszystko byłoby OK gdyby nie to, że głosy opozycyjne do propagandowej narracji - lekarzy oraz naukowców - są ignorowane, wyciszane, wyśmiewane, a co gorsza, np. lekarze są pozbawiani prawa wykonywania zawodu. To nie jest normalne. Tak nie wygląda normalny świat.
@Pin - tak - wolność jednego kończy się tam gdzie zaczyna drugiego. Czy czegoś tu nie rozumiesz w świetle tej masakry którą nam zarządzono?
Ja obecnie siedzę na brzegu rzeki i czekam na tę chwilę, gdy z nurtem przepłynie umartwiony świat... Może jest jakaś nadzieja ale normalnie nie będzie już NIGDY.
@andy "Wiesz, z badaniami to jest tak, że jakie by nie były to zaraz będą głosy (nawet się już tu pojawiły) - że sponsorowane, że wyniki nie takie, ze pseudonaukowcy itp. I kółko się zamyka."
To także stawiasz za pewnik? Skąd taka ufność względem systemu? Zawsze można wkręcić chwytami erystycznymi dyskusje w "lewiznę" i bezsens. Dla odmiany poszukaj co na temat szmat mają do powiedzenia socjologowie.
Podpisuję się pod tym co powiedział Mq:
"Zamiast tego specjaliści, fachowcy i zwłaszcza zespoły doradcze na zlecenie ministerstwa powinny w tym celu przeprowadzić rzetelne badania i w oparciu o nie podejmować decyzje o ewentualnym zabijaniu ludzi, o zamykaniu dzieci w więzieniach, o izolowaniu członków rodzin i przyjaciół od siebie, o rujnowaniu ludziom życia w imię wyższego dobra gdyby tylko było ono potwierdzone jakimiś rzetelnymi badaniami."
Z tym, że nie jakimiś badaniami, a rzetelnymi - po prostu.
Ten link z artykułem cyt Reuters na temat podwójnego składania masek przytoczyłem nie bez przyczyny, ponieważ główny nadzorca w USA taką właśnie bzdurę i wyp* narzucił w obiegu publicznym. Japończycy tym samym wprost wykazali, że FAUCI to niebezpieczny debil. A ci co go naśladują to debile kwadarat.
Lubię naukę, bardzo cenię uczciwość, której w obecnej sytuacji NIE WIDZĘ. Zresztą - uczciwość jest cnotą już zanikającą. Nie wiem wszystkiego, nie znam się na wszystkim, ale zawsze staram się iść jasniejszą stroną rzeczywistości. Stąd się biorą poszukiwania, dociekania, często dyskusje. Widzę jak się cenzuruje wszystko co może podważyć oficjalną narrację, prześladuje się ludzi za ich poglądy (jakie by nie były). To nie jest normalne...
Nie widzę stanu zagrożenia spowodowanego jakimś patogenem. Widzę zagrożenie pochodzące z ośrodków decyzyjnych, które zamiast być naszymi sługami - mianowały siebie samych naszymi panami. Korporacjonizm to jedno z obliczy faszyzmu. No cóż - witajcie w Nowym Wspaniałym Świecie :) Beze mnie...
P.S. mam nadzieję, że wszyscy tu zaglądający wiedzą, że wszystkie te "szczepionki" zostały dopuszczone warunkowo do użycia w nadzwyczajnych wypadkach. Są to instrumenty genetyczne będące w fazie badań co oznacza, że każdy kto w tym uczestniczy jest częścią eksperymentu medycznego o czym jednak nie poinformowano wprost a to jest złamaniem podstawowych praw człowieka. Tak PIN. To jest po prostu bezprawie. Łajdactwo i niegodziwość. Nic tego nie usprawiedliwia. A na pewno takie zakłamane, aroganckie i bezdennie tępe typy jak Horban, Niedzielski, Morawiecki, Simon, Dzieciątkowski, Grzesiowski, Gut, Kaczyński, Matyja, Szumowski, Sutkowski, andrusiewicz i cała masa sprzedajnych korporacyjnych drani.
Różne różności dla Atari i nie tylko - przydatne, bądź nie ale i tak warto zajrzeć...
http://atari.myftp.org Atari - Power without price and necessary elements with some sh*t onboardhttps://reversing.pl SSL enabled site