uzyc jakiegos zajebistego algorytmu emulujacego filtr dolnoprzepustowy
A masz charakterystyke tego filtru?
Na PW sa profesorowie od filtrow. :D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Emulacja - 8bit » Czy jest szansa na muze bez dziwnych efektow pod Emu ??
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
uzyc jakiegos zajebistego algorytmu emulujacego filtr dolnoprzepustowy
A masz charakterystyke tego filtru?
Na PW sa profesorowie od filtrow. :D
Nie mam charakterystyki filtru. Nawet jakbym mial to tak jaki napisalem, to potrzebny bylby jeszcze oversampling tak z 256x i P4 2GHz pewnie by nie starczylo poweru.
Please wait ... playing... :P
Wiec chyba latwiej jest podlaczyc pokey'a... :)
Prace nad tym prawie skończone :-) Niedługo będzie można testowac :-)
pozdr
Seban/SLIGHT
Przebieram nózkami ...
i siedze sobie siedze i czekam ....
Problem jest w sposobie generowania dźwięku. Na PC emulujemy go cyfrowo 44100Hz. Na atari jest analogowo (czyli praktycznie z nieskonczona czestotliwoscia). W SAP'ie zrobilem oversampling x8 czyli emuluje dzwiek na 352kHz, ale to tez niewystarcza. Ponadto moj filtr w SAP'ie nie jest idealny. Gdyby zaemulowac dzwiek w np. 14MHz czyli mniej wiecej 8x zegar atari, i dodatkowo uzyc jakiegos zajebistego algorytmu emulujacego filtr dolnoprzepustowy, taki jaki jest w elektronice atari to moze by cos wyszlo. Ale do tego to pewnie P4 2GHz byloby by za malo :) Wiec chyba latwiej jest podlaczyc pokey'a... :)
Egghhh ghheehh ta chinszczyzna nie na moja glowe. W sumie palę z filtrem ... btw. sap gra to dobrze (ten bas- no prawie, w kazdym razie nie falszuje tymi piskami po prostu tego efektu nie ma). w emu nie da tego zastosowac ?? połączyc Sapa z A800win ?? ... Zjadłbym sobie taką kanapkę ;)
Będzie grać SAPy z samplami??
prawdopodopodobnie TAK, na razie mam problem jak zgłaszać IRQ z POKEY'a do PC... ale może coś wymyśle :-). Wersja początkowa nie przewidywała w ogóle sampli... ale apetyt rośnie w miarę jedzenia :-)
pozdrawiam
Seban/SLIGHT
Sebusiu ty sie lepiej zabierz za skonczenie SlightSID`a oraz kabelka PC2600 (tak go sobie nazwalem :D ), a potem dopiero za jakies pokeje :)
Sebusiu ty sie lepiej zabierz za skonczenie SlightSID`a oraz kabelka PC2600 (tak go sobie nazwalem :D ), a potem dopiero za jakies pokeje :)
Z sidem sie nie pali! to moze poczekac. kabelki 2600 tez na gwóźdź!! Na pokeye lud czeka!
mi sie pali na kabelek PC2600 :) A od Pokeya (nawet dwoch) mam atarke :) Tak wiecej krzyczymy razem:
Ka-Be-Lek !
Ka-Be-Lek !
Ka-Be-Lek !
Ka-Be-Lek !
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Z sidem sie nie pali! to moze poczekac. kabelki 2600 tez na gwóźdź!! Na pokeye lud czeka!
Na jakie znowu pokey'e ja chcem sida sida sida !!!!!!!!!!!!!!!!!!
hehe naszczescie ja mam blizej do Sebana i szepenę mu do ucha jakie są priorytety. he he zresztą on i tak już wie ... he he ... :twisted: :twisted: :twisted:
hehe naszczescie ja mam blizej do Sebana i szepenę mu do ucha jakie są priorytety. he he zresztą on i tak już wie ... he he ... :twisted: :twisted: :twisted:
niech obibok udostępnia w końcu schemat tego prototypu bo ja oszaleje ....
No to za tego obiboka sobie przechlapałeś ;))) Nie będzie Sida!, Nie będzie Kabelków, Nie będzie schematów, Nie będzie czipsów, "Tu nie ma krakersów" i wogóle!!!!!
niech obibok udostępnia w końcu schemat tego prototypu bo ja oszaleje ....
dzięki... dzięki... obibok się trochę jeszcze poobija :-)
tak się składa że nie lubie udostępniać nie skończonych żeczy....
Obiecałem że udostępnie wszystko... więc słowa dotrzymam :-)
Będą schematy, płytki, programy... troszkę cierpliwości panowie...
Tak się składa że życie nie jest usłane różami i trzeba jeszczcze zarabiać
pieniążki aby się jakoś utrzymać :-( Uwierzcie że gdybym miał tylko
takie możliwości to cały czas poświęciłbym tym projektom...
ale lajf is brutal & full of zasadzkas...
pozdrawiam
Seban/SLIGHT
No to za tego obiboka sobie przechlapałeś ;))) Nie będzie Sida!, Nie będzie Kabelków, Nie będzie schematów, Nie będzie czipsów, "Tu nie ma krakersów" i wogóle!!!!!
No nie, POKEY jest najważniejszy :D A tak a pro po poprawionego programu - rzeczywiście jako użytkownik i muzyk muszę powiedzieć, że coś nie jest do końca dobrze - SAP i Emulator te same melodie grają basy różnie... a więc? ALe i tak postęp jest niesamowity - gratuluję!
Dziękuję w imieniu muzyków :D :D
Zobaczę, czy moje moduły grają OK... A jeśli tak, to wkrótce coś napiszę nowego (Voice VII???)
Looking forward to it ;-)
Looking forward to it ;-)
Looking forward to ASMA update. ;)
I co dalej? Coś temat zamarł, a mnie też interesuje...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Emulacja - 8bit » Czy jest szansa na muze bez dziwnych efektow pod Emu ??
Wygenerowano w 0.023 sekund, wykonano 59 zapytań