Kto pisze sterownik do FATa?
Można by go napisać w uniwersalny sposób, by działał na wszystkim: KMK, SIO2IDE (też ma native mode) i dyskietce z pieca.
Niejaki epi, może znasz... ;)
No nie jest to takie proste, bo i KMK i SIO2IDE mają inaczej zbudowaną tablicę partycji, w dodatku niezgodnie z pctowym MBR. o sio2ide wiem tylko tyle że co atr to partycja, ale nie zamierzam się tym (na razie) zajmować. w KMK sprawa jest prosta, bo jest fizyczny dostęp do każdego sektora dysku, z tym że nie z wbudowanym oprogramowaniem - niestety konstruktorów ograniczały 2kB dla new device - ale to już jest zrobione. istniejąca kopiarka ma własne procedury odczytu sektora i konfiguracji (ukłony do Pasia), i jest wstępem do dalszych projektów - sterownika do SDX, oficjalnej (wreszcie) wersji r0l0 playera i avp, no i nowego dos-a, o którym kraczę już od dwóch lat i wreszcie coś w tej materii zaczęło się dziać - wszystkich dedykowanych KMK, ale naturalnie DOS będzie mógł współpracować z każdym sprzętem podłączonym do atari.
Jak masz sio2ide możesz robić sterownik dla sio2ide. fat16 jest prosty chcesz opis to Ci podeśle, ale chyba szybciej znajdziesz na sieci, a jeszcze szybciej wymyślisz - mnie to zajęło godzinke.
Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.