Ponieważ wszędzie w ankietach motywujemy wybór, to opiszę trochę swoje motywacje.
Zagłosowałem "defaultowa, długo zastanawiałem się nad jej wyborem", ponieważ faktycznie sporo czasu poświęciłem na grzebaniu w konfiguracji i sprawdzaniu różnych opcji, po czym zdałem sobie sprawę, że większość użytkowników po prostu instaluje programy i dalej się niczym nie przejmuje tylko ich używa tak jak są. Ponieważ zależy mi w deweloperce na tym, żeby widzieć jak moją grę zobaczy większość użytkowników, to po długim czasie wróciłem do wszystkich ustawień defaultowych aktualnej oficjalnej wersji Altirry.
Jedyne z czego korzystam w konfiguracji, to przełącznik PAL/NTSC i czasami zmieniam rozmiar pamięci RAM. Aha, jeszcze czasami sprawdzam na wszelki wypadek z ciekawości inne palety, czy jakaś kupa nie wychodzi na wypadek, gdyby ktoś poświęcił za dużo czasu emulatorowym ustawieniom i jednak odpalił moją grę na innych niż defaultowe ustawienia.
Zakładam, że jak w Altirra wyglada wszystko w miarę akceptowalnie, to na innych emulatorach też będzie do przyjęcia, a jeśli nie będzie to mam to gdzieś, dlatego nie używam innych emulatorów - szkoda mi miejsca na ikony na pulpicie.