perinoid napisał/a:Paradoks... Ciekawe, na ile zbiory respondentów się pokrywają.
Niekoniecznie paradoks, to, że ktoś posiada 1MB czy 4MB nie znaczy, że wg niego produkcje powinny tyle wymagać. Sam u Sikora zagłosowałem na 320KB (mając 1MB), ze względu na brak opcji "tyle, ile trzeba dla danej produkcji by utrzymała jakość".
lopez napisał/a:Dobra ~70% Atarowców z tego forum ma >= 1MB, ale chcą gier na 64KB, dziękuję można się rozejść.
Ankieta jeszcze trwa i wydaje mi się za wcześnie na wnioski, ale jakiś tam trend pewnie się zarysowuje zarówno tu, jak i na Atari Age.
Tym nie mniej ja nie zamierzam pisać żadnego podsumowania, wyniki ankiety każdy sobie zinterpretuje wedle uznania.
andy napisał/a:Aha i jeszcze jedno - o ile w ankiecie Sikora można spokojnie przyjąć, że odpowiedzi mogły być zgodne z prawdą, bo głosujący wyrazili swoje "pobożne życzenia", o tyle tu, z tego samego powodu już niekoniecznie ;)
Nie bardzo rozumiem co sugerujesz. Ta ankieta nie jest w żadnym stopniu emocjonalna, nie pyta o to co ktoś chciałby lub uważa za słuszne w kontekście wymagań produkcji na Atari, tylko o maksymalną konfigurację RAM, którą atarowcy posiadają w domu.
I powtarzam, nie zamierzam pisać żadnych podsumowań ani wniosków końcowych, chodzi o liczby.