testowalem emulatorek Atari na Xbox , bardzo fajnie dziala
kilka zdjec :
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Emulacja - 8bit » Atari - Xbox
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
testowalem emulatorek Atari na Xbox , bardzo fajnie dziala
kilka zdjec :
dla mnie bomba :)
A jak sobie radzi z emulacją takich trudniejszych rzeczy, typu zmiana trybu gfx w połowie linii (Extract, intro BLB)?
Ile ramu np emuluje? Dema ruszają?
ja bym byl happy jakby zrobili emulca Atarki na bardziej rozpowszechnione konsole ;] takie jak PSX(Psone) i PS2 ;]
a kto by sie pieprzyl z enginem Sony ,
co do emulacji to tylko X-pudlo
A jak sobie radzi z emulacją takich trudniejszych rzeczy, typu zmiana trybu gfx w połowie linii (Extract, intro BLB)?
Ile ramu np emuluje? Dema ruszają?
zrodlo emulatora to :
http://atari800.sourceforge.net/
problemem jest brak klawiatury
Wszyscy te same zrodla wkompilowuja.
Ja tam na Dreamcascie mam ten emulatorec od lat i siem nie chwale (i nie ma problemu z brakiem klawiatury - do wyboru klawiatura DC lub wirtualna sterowana padem). Na PSX2 tez jest od dawna, tak samo jak i C64, czy ZX Spectrum, ze o MAME nie wspomne (akurat na Dreamcascie chodzi okolo 180 gier tylko, ze wzgledu na mala moc, ale wszystkie wektorowki Atari smigaja ;) ).
No tak, komu by się chciało od nowa pisać...
Na PSX2 tez jest od dawna, ).
A mozesz zapodac linka ? ;]
Wszyscy te same zrodla wkompilowuja.
Ja tam na Dreamcascie mam ten emulatorec od lat i siem nie chwale (i nie ma problemu z brakiem klawiatury - do wyboru klawiatura DC lub wirtualna sterowana padem). Na PSX2 tez jest od dawna, tak samo jak i C64, czy ZX Spectrum, ze o MAME nie wspomne (akurat na Dreamcascie chodzi okolo 180 gier tylko, ze wzgledu na mala moc, ale wszystkie wektorowki Atari smigaja ;) ).
jezeli tylko emulacja malego Atari to DC jest Ok , na PS2 jakos zawsze cos sie sypie w tych emulatorach , dla mnie naprawde powazna emulacja dopiero zaczyna sie od Xboxa , choc juz sa problemy z barjera 64 mb Ram
paleta emulatorow na stronie :
hm.. nie dziala klawiatura? cala? czy dzialaja tylko klawisze "funkcyjne", tj. start, select.. itp. ? :) bo... jak dzialaja, to ja nie widze problemu w odpaleniu numen'a. pozatym sciagnij sobie wersje w 1 pliku...
Mam ten emulator od wersji v1 :) Klawiatura oczywiscie dziala w trybie "wirtualnym" czyli naciskamy lewego thumba i mamy na ekranie klawiature, najezdzamy na to co chcemy nacisnac i z bani :)
A czy komus udalo sie dzialac na emulatorku Atari na PocketPC? Bo jedyny jaki jest (XL/XE oczywiscie) na moim 200MHz procku dziala z predkoscia okolo 50-70% oryginalu i jest mocno niestabilny :(
Jest to Pocket Atari - jakas kompilacja emulatora Atari800.
Jest to o tyle dziwne ze emulator Atari ST dziala >80% szybkosci oryginalu i w Civilisation pogrywalem caly urlop z powodzeniem :)
A emulator C64 jest tak sliczny i wypasiony ze oko bieleje! Zdobywa wszystkie mozliwe nagrody - lepszego nie widzialem...
Wiec ewidentnie to jakas niedorobka programistow Pocket Atari :(
Mam PocketPC2002 o nazwie Mitac Mio.
X-pudło sukz! teraz to przegieliście...co jak co,ale nie xbokz...w morde... :twisted: :D
a jakis kontrargument?
* Zaemulować Atari na Atari. (100% szybkości oryginału) :twisted: - i nawet klawiatury "z bani" traktować nie trzeba :lol:
X-pudło sukz! teraz to przegieliście...co jak co,ale nie xbokz...w morde... :twisted: :D
jak wsadzilem twardziela 300 MB zmienilem zdanie o konsoli ,
nazywam ja teraz multymedialna platforma ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Emulacja - 8bit » Atari - Xbox
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 65 zapytań