@jer.
To wygląda to tak.
TL866 w ogóle nie chciał odczytać tej pamięci. Ustawiałem najróżniejsze typy pamięci za każdym razem błąd.
Willem odczytał. i zgrałem jako 27c040 ale zgrałem również jako 27c080 i przy 27c080 też w dalszych częściach komórek są jakieś dane. Ale te dane nie bardzo mi się podobają.
Co prawda nie jestem dobry w oglądaniu sczytanych z układów danych, ale nie raz już sczytywałem z innych pamięci dane i wyglądały jakoś ładniej :).
Ale jak już sczytałem to i zaprogramowałem 39SF040 i niestety nie działa. Na ekranie sieczka.
Natomiast ciekawe jest to że bez oryginalnej pamięci, konsola się uruchamia i jest menu wyboru gry.
Menu jest dość proste są 3 cyfry 000 i joystickiem (padem) ustawiamy jakąś cyferkę, pod którą zaszyta jest konkretna gra., Zawsze możemy wybrać tą w którą chcemy zagrać.
Drugą ciekawostką jest to że również bez tej oryginalnej kostki JY0001P działają niektóre gry.
Czyli wygląda jakby część gier siedziała w tym drugim układzie pod gniazdem kartridża. :)
Myślę że ja nie poradzę sobie z rozkminianiem co gdzie siedzi, a konsolka jest fajna i nie chciałbym jej zrobić jakiegoś bum.
.
@jer,
najchętniej wysłałbym Ci tą konsole w całości, a Ty ją obejrzy i sczytaj pa swojemu i zobaczysz co i jak.
Może przy okazji podpowiesz mi czy warto i gdzie wpiąć się z tym A/V modem.
W innych 2600 rambo sobie montowałem tego A/V moda i dział bardzo fajnie, ale ta konsola jest inna i nie chcę jej popsuć.
Jak myślisz że to dobry pomysł, żebym Ci wypożyczył do sczytania i po testowania tą konsolę, to napisz na agent005@wp.pl dane do paczkomatu i wyślę konsolę tak jak leży do Ciebie