Witam
Jak w tytule.
Zdrowia!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Kabel do podłączenia STe do CM 8833 II
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Jak w tytule.
Zdrowia!
Hej, jak kupowałem na alle za jakieś 40pln
Podepnę się pod temat - też chętnie kupię...
Za ok. 110 PLN są gotowe na ebay
Na alle-drogo gotowe to najczęściej bywają DIN13->SCART.
Tania opcja DIY - kupić gotowy kabel null-modem + wtyczkę DIN13, przeciąć kabel na żądaną długość i przylutować DIN13.
Np: https://allegrolokalnie.pl/oferta/nowy- … b9-or-1-1m
https://allegro.pl/oferta/wtyk-din-13-p … 9841853614
Albo odwrotnie, kupić gotowy kabel dla ST(E) DIN13->SCART i wtyczkę SCART zamienić na DB9M (lutowanie DB9 może być łatwiejsze niż DIN13 dla niewprawionych)
Albo jeszcze inaczej... na ebayu bywają takie przejściówki - "puszka" z gniazdem SCART, z której wychodzą przewody z wtykiem DB9M+2xRCA do monitora. Przez to podłączysz każdy kabel DIN13->SCART.
Przecież są tutaj, niedawno kupowałem. Działa z megą i megą STE
ja nie rozumiem, komu się chce za takie pieniądze kable robić. Jak bym chciał kupić w dobrej cenie konkretne wtyki (amphenol/vitalco czy coś takiego) plus din13 i konkretny kabel z żyłami grubszymi niż anielski włos to prawdopodobnie materiałem grubo przewyższył bym cenę gotowego kabla z tej aukcji. A gdzie reszta..
Aha, tam jest RCA za 50 groszy, kabel za 1.50 i din13. To przepraszam ;) Jak ktoś potrzebuje czegoś więcej, to niestety najlepiej to sobie samemu zrobić.
edit:
No tak, w innej aukcji sprzedającego te kable intrygująca opinia:
Trochę zniekształca obraz, ogólnie ok.
więc ogólnie, jednak jest ok :)
Cena za kabel, 50pln ???
150 płn zapłacę za kabel z Atari Xe, wyjście z atari xe na db9 wyprowadzone wszystko (rgb vbxe, plus stereo, w środku wszystko zmontowane tylko kabel );wszystko na db9 , na scart,
nawet 200pln/1szt kupuję od razu 2szt :)
I las chętnych..
p.s.
500 płn za dwa kable kto mi zrobi?
No nie wiem, to zwykły kabel. Nie mam do niego uwag. Trochę tylko za długi, bo 3 metry.
Zapewniam, że to nie ja sprzedaję:)
@As - to się da zrobić ;) Jesteś w stanie podesłać dokładny pinout tego DB9 które masz w Atarce?
Alternatywą ebay'a i aledrogo jest sklep coolnovelties. Spory wybór i dobra jakość.
@As - to się da zrobić ;) Jesteś w stanie podesłać dokładny pinout tego DB9 które masz w Atarce?
Będzie się działo będzie zabawa :)
Aż dziwne że nikt kabli nie robi, wszyscy mają to w ....
@Pin oczywiście przy najbliższej okazji zostaniesz sponiewierany %%% :P
No ch*j - nienawidzę lutować kabli, ale za 500 się skuszę :)
Gdzie mozna kupic dobrej jakosci przewody do robienia takich kabli?
No ch*j - nienawidzę lutować kabli, ale za 500 się skuszę
za późno, już się dogadałem :P
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Kabel do podłączenia STe do CM 8833 II
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 66 zapytań