Kupię nowy, wykonany w obecnej technologii zamiennik ekranu do Atari Lynx II - McWill lub BennVenn.
Najchętniej z montażem - jeśli ktoś ma w tym doświadczenie.
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kupię nowy ekran do Lynx
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupię nowy, wykonany w obecnej technologii zamiennik ekranu do Atari Lynx II - McWill lub BennVenn.
Najchętniej z montażem - jeśli ktoś ma w tym doświadczenie.
Zobacz PW :)
Dla mnie też to samo :) z montażem poproszę.
Też poproszę na PW jak wyżej
Ja też poproszę na PW :)
I ja :)
I ja.... *
Ja tylko podałem namiary na McWill'a: order-lynx-lcd(malpa)online.de :)
RJ, a podjąłbyś się wymiany? Ile taka usługa? Może być na priv-email.
RJ, przerabiales juz Lynxa? Jaka opcja jest najlepsza i jakie mody warto wykonać? Gniazdo VGA jest użyteczne czy tylko ciekawostka? Moze jakies alternatywne zasilanie czy wystarczy zostać przy nowych akumulatorach NIMh?
Ja mam przerobionego Lynxa, i dla mnie VGA to jest świetne wyjscie, podlaczysz go do kazdego monitora czy TV z VGA i grasz sobie np na 42-calowym TV :) czy nawet projektora. Zasilanie zawsze mozesz podlaczyc zasilacz, ja tak mam.
Zasilanie tylko oryginalne, nie przerabiajcie na żadne Li-Ion, stabilizatory itd. bo to tylko problemy. Ja mam czarne akumulatory Eneloop i na nich 4-5h grania.
VGA osobiście używałem tylko na Silly Venture, wolę grać na małym ekranie.
Montowałem ekrany w kilkunastu konsolach, zarówno McWill jak i BennVenn. Ale niestety w tej chwili nie ma szans na pomoc, moze za 2-3 miesiące.
Montowałem ekrany w kilkunastu konsolach, zarówno McWill jak i BennVenn.
Który w/g Ciebie jest ciekawszy?
Każdy ma swoje zalety: McWill ma VGA, BennVenn ma fajny tryb ze scanlines.
Osobiście wolę McWill, choć ma nieco większy pobór prądu i brak regulacji jasności (chociaż miało to się zmienić wraz z rev.3). Mi to nie przeszkadza, oryginalnie konsola też nie ma regulacji jasności. Ma też ciekawy tryb wyświetlania co drugą linię w pionie, tak jak na oryginalnym wyświetlaczu.
W BennVenn nie podobają mi się trzy rzeczy: na niektórych scenach widać poziome linie na 1/3 ekranu, montaż LCD za pomocą dodatkowej ramki jest upierdliwy, moduł stabilizacji napięcia to totalna chińszczyzna, dwukrotnie trafiłem na zestaw w którym nie działało podświetlenie. Wprawdzie wystarczy przelutować na nowo elementy, ale według mnie nie powinno tak być. Na plus jest oczywiście regulacja jasności.
Jest jeszcze jedna sprawa, jeżeli ktoś ma Lynx II w pierwszej wersji (PAG-0300, płyta C104129-00-1), z układem Mikey a nie Hayato i pamięciami SMD a nie DIP, to tylko McWill będzie działał, BennVenn nie obsługuje tej rewizji płyty.
VGA w McWill to oczywiście według uznania, ja na codzień nie korzystam.
No i sprawa czasu realizacji zamówienia, McWill to 2-3 dni, BennVenn 1,5-2 miesiące, przynajmniej tak było dotychczas.
[...]oryginalnie konsola też nie ma regulacji jasności.
Nie wiem jak Lynx I, ale Lynx II ma regulację jasności - Brightness, to tak dla ścisłości, nie negując całej reszty wypowiedzi :)
Tylko że jest to regulacja kontrastu a nie jasności, musisz tym kręcić aby cokolwiek widzieć w zależności od kąta patrzenia ;)
Super to wygląda, miałem nawet przyjemność grać na egzemplarzu RJ i Pitera. Ja mam jeszcze z pierwotnym ekranem. Wiecie ile na dzień dzisiejszy kosztuje taki ekran?
Jak dobrze widzę, 99 euro.
W październiku za McWill płaciłem 93 EURO z przesyłką, teraz nie wiem.
Sprawa załatwiona. Z mojej strony mogę powiedzieć, że ekran McWill jest wyśmienitej jakości - konsola wreszcie działa tak, jak powinna od początku :) Zupełnie inne - oczywiście z pozytywnej strony - doświadczenia.
Po przeróbce wygląda to tak:
Pin i Dragon: chciałbym ogarnąć swój LYNX , bo leży ze 6 lat, pewnie wyświetlacz i gniazdo VGA a może wiecie coś o MULTI CART.
za każdą podpowiedź będę wdzięczny.
I gdzie można nabyć ten "MacWill", bo wyświetlacz u skośnych.
GameDrive na karty microSD jest od dawna dostępny: https://www.retrohq.co.uk/products/
@leonlas zanim złapiesz się za głowę, wiedz, że nowy GameDrive to potężna maszyna. Nasze demko Unlit działa tylko na nim, bo można czytać sobie pliki z karty SD (tak streamujemy muzykę), a myślę, że wypuścimy na niego jeszcze Mortal Kombat, bo wszystkie assety nie mieszczą się nawet na 1 MB
AgaCart nie jest już produkowany (można dostać tylko z drugiej ręki), jest jeszcze El Cheapo od BennVenna. Ogólnie źródłem wiedzy jest dział Lynx na Atari Age.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kupię nowy ekran do Lynx
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 73 zapytań