Noo, to są właśnie obudowy od Hydrogig. Dokładnie model T-73. Bardzo fajne, solidne i tanie . Robi też inne modele. Moje XF 551 też są w obudowach od niego. I pare innych rzeczy.
Sobota, żeby nie było że sie obijam w temacie... ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » No to lecim z Tomsem 710 i 720 ...
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Noo, to są właśnie obudowy od Hydrogig. Dokładnie model T-73. Bardzo fajne, solidne i tanie . Robi też inne modele. Moje XF 551 też są w obudowach od niego. I pare innych rzeczy.
Sobota, żeby nie było że sie obijam w temacie... ;)
Klawisze Tomsów w kolorach Spectrum? Brakuje żółtego na zdjęciu :P
Jest.
Yop, i białe też, leżą na biurku ;) A w budach odruchowo poleciałem standartem RGB ;)
Jak ktoś jest niecierpliwy to mój, SN#000 wrzuciłem na Allegro. Od złotóweczki ;)
Panele w stacjach zostaną szare czy też w jakiś sposób staną się czarne tak jak obudowa?
Zostają szare. Jak ktoś sobie chce to zawsze może sobie przemalować.
Nie przewidujesz jakiejś świątecznej promocji typu 499 zł z okazji zbliżającej się Gwiazdki? ;)
A ty nie przewidujesz jakiejś świątecznej promocji ? Na przykład .... zapłacić troche więcej komuś komu sie chciało ten hardware odbudować praktycznie od zera ? Żeby miał z tego jakieś pieniądze na święta ? Nie wstyd ci tak sępić ? Człowieku, nie znam cię ,w życiu w niczym mi nie pomogłeś, dlaczego ja mam ci fundować jakąś przecenę na gwiazdkę ?
...
O rany... to był żart, dowcip taki. Uśmiechniętego ryjka na końcu wstawiłem, żeby nie było wątpliwości. Jakbym zapytał, czy w rozliczeniu nerkę przyjmiesz, to też byś się tak zdenerwował? ;) i znowu uśmiechnięta buźka na końcu. Bo tak na poważnie, to Twoja stacja to kawał dobrej roboty, dopisałem już do listy "kiedyś kupię".
PS. Bardzo często płacę z górką, aby uhonorować człowieka, któremu chciało się zrobić coś dobrego, aby wesprzeć ideę i dać czytelny znak, że taka działalność ma sens. I nie mówię tu o drobnych.
Sorry że toksycznie reaguje ale... ja to mam od kiedy zacząłem w Polsce sprzedawać, prawie codziennie...i już mi zbrzydło ;) "a ile bez faktury", "a ile bez obudowy" , "a ile poza Allegro" , "a ile dla kolegi z forum" . p*.* idzie dostać w pewnym momencie...
[żart]Dobra zaxon, już się tak nie denerwuj, sprzedaj mi jedną stację za złotówkę, to się wszyscy wk..., a Ty pokażesz że możesz sam decydować i że rządzisz:-) A co, niech ludziom skoczą gule:-) A ja chwytam dobrą flaszkę, wsiadam w samochód i jadę do Ciebie po odbiór osobisty:-) hehehe:-)[/żart]
Edit: żart:-)
@zaxon
Wydaje mi się, że skoro dostajesz tak wiele pytań to normalnym byłoby przygotować sobie szablony odpowiedzi. Podam przykład:
Pytanie: ile poza allegro?
Odpowiedź: x - 5%
Dlaczego? prowizja alle to 8-10% liczone włącznie z kosztami wysyłki (na dzień dzisiejszy).
i wilk syty i owca w ciąży, kopiuj-wklej jest tanie.
No nie bardzo. Srzedaż poza Alle to +20 % bo tu mi dochodzi niepotrzebna papierkowa robota i marnowany czas na kopiuj-wklej. W skali miesiąca z minut robią sie stracone godziny. I po co ? Jest aukcja, opis, cena. Proste jak trzonek od halabardy. Ja w tym czasie zajmuje sie produkcją zamiast sie targować.
Sprzedaje 90 % moich zabawek na zachód, na innym portalu , wystawiam za xxx, ludzie widzą, kupują, płacą, nikt nie kombinuje jak by tu pare groszy urwać. A W Polsce to chyba jakiś sport narodowy ;)
W moim przypadku nie chodzi o urwanie paru groszy, tylko o to ze mi sie obudowa nie podoba. Jezeli ma byc klon, to mógłby być przynajmniej podobny. Za granica, to nawet nie wiedzą co kupują. Biorą bo jest nowe i jest do Atari.
To prawda co mówi zaxon. Parę lat temu sprzedawałem trochę towaru na allegro, a że prowizje itp., to mnie namówiono, żebym też sprzedawał na olx, na forach itp. Po tygodniu wiedziałem już że wracam do allegro i nigdy więcej nie handluję niczym na olx, a na forach tylko niszowe małoseryjne rzeczy robione bardziej dla hobby niż dla zarobku. Ja osobiście raczej mało się obecnie zajmuję handlem, ale współpracuję z firmami handlującymi różnościami i wszyscy to potwierdzą, że jedyną słuszną drogą jest jednolity mechanizm, najlepiej bez absolutnie żadnego kontaktu z klientem i bez żadnych pytań. Allegro czy ebay dlatego są dobre, że większość ludzi wchodzi, patrzy co jest, jak cena odpowiada, to klikają kup teraz, płacą i czekają na przesyłkę. Sprzedawca w jednym miejscu zbiera zamówienia, hurtowo drukuje etykiety, przykleja na kartony, wrzuca na pakę kurierowi i tyle. Każdy mail, pytanie o pierdoły itp. powoduje że się przestaje opłacać, bo minuty robią godziny, a łeb zaprząta się zmianą tematu zamiast robić taśmowo robotę i wyrabiać swoją normę.
Każdy kto prowadzi/prowadził jakąś działalność czy firmę doskonale zrozumie bez problemu o co chodzi. Etatowcy natomiast niech sobie wyobrażą sytuację, że im do roboty wpada kumpel na pogaduchy, które się przeciągają do fajrantu i robota jest nie zrobiona.
Tu nie trzeba prowadzić działalności, wystarczy wystawić jakiś stary grat, którego szkoda wyrzucić, na OLX. Od razu atak Januszy i Henryków... Jeszcze z pretensjami, że pewnie zepsute jak tak tanio :)
Po krótkiej przygodzie z handlem wolę stare, ale jeszcze sprawne graty normalnie utylizować.
Może po prostu Polacy nie są tak zamożni jak Niemcy czy Brytyjczycy, a może trochę inna (co nie znaczy, że gorsza) kultura zakupowa. Każda cena podlega negocjacji. Nawet w sklepie możesz negocjować cenę (oczywiście z kierownikiem, nie z kasjerką) i w przypadku droższych przedmiotów (jak sprzęty RTV, AGD) to dość powszechna praktyka. 5-10% ceny praktycznie zawsze można urwać. W manufakturach ceny zawsze są umowne. Kupując np. te obudowy w HydroGigu, nie negocjowałeś ceny? Są kraje, gdzie kupując bez negocjacji ceny, obraziłbyś sprzedawcę.
Rozumiem, że idąc do salonu (czy komisu) samochodowego, kupujesz auto po cenie z oferty?
Hmm, nie u mnie. Każda zniżka czy rabat skutkuje tym że musze sobie odjąć. Ja nie mam 100 % czy 200 % marży ...A ja w niedziele wolę zjeść schabowego niż same gotowane ziemniaki tylko dlatego że ktoś sie ucieszy że kupił taniej i będzie mnie lubił całe 15 minut zanim zapomni ... ;)
Raz już tak próbowałem robić , skończyło się to marnie , z wielkim hukiem poszedłem z torbami a ludzie mnie znienawidzili .... Teraz ceny są jakie są, musze opłacić pierdylion opłat, podatków, danin, utrzymać sprzęt na chodzie , zainwestować w rozwój. To sie przekłada na to że robie coraz lepsze zabawki..wszyscy korzystają.
Obudowy w Hydrogigu kupuje, płace tyle ile jest na fakturze . Chwała Hydrogigowi że robi fajne budy za niewielkie pieniądze, wysyła ekspresem. Musiałbym wstydu w ogóle nie mieć żeby dziadować i się jeszcze targować.
Samochodów nie kupuje ,nie używam więc sie nie wypowiem ;)
Wracając do tematu, przejrzałem i przeserwisowałem napędy od Nira. Kopiują, formatują aż furczy ;) Zostało to poskładać do kupy ;) Cała sobota zeszła ;)
Bo kto się nie targuje ten naiwniak? A co jeśli ktoś zakłada, że rzemieślnik wycenił swój towar właściwie i płacąc jego cenę okazujesz mu szacunek? Targowanie się zakłada, że druga strona i tak chce cie orżnąć.
Z racji Januszowania, bo ja cytryn i gumiak :P
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 42#p267442
Walczyłem tu sam ze sobą.
Oczywiście denerwowałem też "Dzika" Zaxon-a, ale on naprawdę cierpliwość...
Cześć,
Targować się trzeba czasami wręcz wypada się potargować :) Ja także na A... negocjuję czasami ceny. To jest normalne. Tak samo normalny jest brak negocjacji cen. Wszystko rodzi określone konsekwencje i tyle.
Jaka fajna wierza...
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » No to lecim z Tomsem 710 i 720 ...
Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 68 zapytań