Hejka,
Minęło wiele czasu. Zajęty byłem (jak zwykle zresztą). Kończyłem projekty sprzed lat około 10 :) i mam ich jeszcze na następne lat tak z 50...
Powiem tak - PCSPEED Sack(c) został przeze mnie zrewersowany do końca. Dwa GALe oczywiście były zabezpieczone przed odczytem, ale poświęciwszy trochę więcej pieniędzy niż zwykle oraz naprawdę dużo czasu odtworzyłem ich zawartość, po czym zaprogramowałem nowe kości, wsadziłem na płytkę PCSPEED no i bez niespodzianek. Działa tak jak oryginał :) Mam jak naprawić drugi egzemplarz. Tym razem - ze względu na poważne nakłady nie będę publikował materiałów, a raczej zastanowię się nad modernizacją konstrukcji.
Podziękowania dla ZuluGuli za pomoc w zakupie sprawnego egzemplarza w USA oraz doping ewentualnie zainteresowanych tym co się będzie działo.
Załączam zdjęcia.
DOS 2.11 ruszył na egzemplarzu oryginalnym, DOS 4.01 puściłem już także na skopiowanych GALach. Na Tychże nakleiłem karteczki z numerami układów. Oryginalnie cyfry 7 i 8 są napisane markerem na scalakach.
Jest spora możliwość odtworzenia również innych konstrukcji jednakże ze względu na moje niedomagania sprzętowo-warsztatowe (niezbędne bardziej zaawansowane narzędzia) skuteczność takich działań może być niższa niż 100% i trwać dłużej niż by się mogło wydawać. ATSPEED, ATonce być może...
Mogę podjąć wyzwanie odnośnie zrewersowania takiego dongla Cubase 2 (jak na zdjęciu) ważne żeby był na takim GALU jak widać, ale nie mam dongla i nie dam gwarancji że się na 100% uda.
W każdym bądź razie proszę o info - jakie byłoby zainteresowanie odnośnie PCSPEEDa.
Pozdrawiam
Post's attachmentscubase dongle.jpg 371.42 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
dos211.jpg 130.03 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
dos401.jpg 106.36 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
pcspeed.jpg 267.86 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Różne różności dla Atari i nie tylko - przydatne, bądź nie ale i tak warto zajrzeć...
http://atari.myftp.org Atari - Power without price and necessary elements with some sh*t onboardhttps://reversing.pl SSL enabled site