I ja poproszę 5-taka. PM idzie...
""Ja bardzo przepraszam, ale podejrzenia panów są całkowicie bezpodstawne. Ja niczym nie handluję. Ta pani przyszła do mnie w tym Pancake-u i w nim wychodzi.""
ABBUC Member #319. Preferowana forma kontaktu: email
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Gniazda SIO - wkrótce
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
I ja poproszę 5-taka. PM idzie...
Chłopaki, kto otrzymał wersje promocyjne - jak pierwsze wrażenia? (wiem, nie są idealne piny...). Dziś wyszły kolejne paczki, tak a pro po ;)
Moja przesyłka jeszcze w paczkomacie.. dziś odbiorę i się pochwalę :-)
Edit.
Odebrane..
Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.. i jak na ręczne doginanie pinów - zawodowa robota! Pasuje jak ulał do wtyni JAE D03. Gorzej natomiast z wtyczką z "własnego chowu", wtyczka wymaga dużych przypiłek ( a bez problemu, choć ciasno wchodzi w gniazdo Atari ). Być może Atari przez lata zyskało milimetr lub dwa na szerokości gniazda lub jest wykonane z materiału bardziej podatnego na zniekształcenia niż Sikora:-)
Brawo, projekt jak najbardziej udany.
Dzięki za feedback ;) Cieszę się, że pasują.
Co do "wtyczek własnego chowu" - mam dwie (nie ja drukowałem akurat, dostałem) i między nimi jest jakieś 2-3mm różnicy... I "ta większa" wchodzi mi w jedno Atari, ale w drugie już ni cholery :) Ale nie twierdzę, że nie jest ciasne - sprawdzałem tylko na oryginalnych wtyczkach. Dzięki pancio.net za opinię ;)
Wtyczki własnego chowu bywają takie sobie. Mam np. sio2bt od Montezumy w oryginalnej wtyczko-obudowie. Wygląda to super i w ogóóle jest bardzo fajne, ale w niektóre Atari wchodzi dość ciężko, a w niektóre mega ciężko. Prawdopodobnie po sieci krążą różne wzory dla drukarek 3d, a ponadto pewnie drukarki mają mega wielką tolerancję.
Zależy też od materiału, z którego się drukuje - czasem trzeba "celowo" przeskalować do druku. Ale w sumie to wątek o gniazdach :)
Hehe:-) W sumie wątek o gniazdach, tak jak mówisz:-) Ale czymże jest gniazdo bez wtyku? ;)
Sikor, to ja się tak wstępnie zapiszę na 20-30 sztuk z tej następnej partii. Pewnie bardziej 30, wezmę też trochę kartridzy w tej samej przesyłce.
Kuba, może Ci to wrzucić do mojej paczki?
Kuba, może Ci to wrzucić do mojej paczki?
Dzieki Jurek, wyślij do mnie to co masz już gotowe.
Szwagier będzie do mnie paczkę slal, to się dorzuci do tego.
Dziękuję za ofertę pomocy.
Gniazda dostałem i jest super ale faktycznie twarde są piny jednak nie przeszkadza mi to - wlutuje i będzie ok.
Po wlutowaniu to już nie problem, kwestia włożenia w PCB ;) Potem to nawet lepiej - trwalsze będą ;)
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Gniazda SIO - wkrótce
Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 55 zapytań