Nie jestem prawnikiem, więc nie będę podpierał się przepisami prawa, interpretowanymi jak komu wygodniej.
Wiem tylko tyle że kiedyś na dołek zgarniali za wszystko, a za to co się dzieje teraz, to powinni wagonami wywozić do przymusowej pracy. Powinni zgarniać i zmuszać do pracy tą młodzież, która nawet nie ma pojęcia o tym, jak wiele im teraz wolno. Wolność to nie jest ze robię co chcę i już. Wolność jest dana każdemu, a co za tym idzie, ma również i ograniczenia.
Jak ktoś nie chce żeby go od chu... i kur... wyzywać, to niech innych od takich nie wyzywa.
Takie okrzyki i zachowania. jakie są teraz na protestach, to nie jest wyrażanie niezadowolenia z czegoś , tylko zaplanowana z premedytacją prowokacja.
Wałęsa chciałbym przypomnieć jakby ktoś nie pamiętał, pałował by protestujących. (tak przy innej okazji protestów powiedział) , Bronek natomiast powiedział że waliłby takich dechą przez łeb.
I pewnie liczą że tak się stanie, a lewactwo prowokuje coraz bardziej. Oby tak się nie stało.
To że muszę chodzić w maseczce, czy nie mogę iść na basen, to jest ograniczenie wynikające z sytuacji jaką ma cała Europa i cały świat, i Polka również, a nie z widzimi się prezesa. .
Natomiast jak ktoś mnie obraża i straszy na mszy świętej, profanuje święte dla mnie miejsca i postacie, a w kościele zakłóca mój i wielu innych spokój, to właśnie jest próba ograniczenia moich wolności wyznania i zgromadzeń.
I wykorzystywana jest do tego celu zupełnie nieświadoma młodzież której wmówiono że ogranicza się im ich prawa.
Znaczy czego nie mogą teraz w porównaniu z tym co mogli 10 lat temu ?.
Co zostało ludziom ograniczone, oprócz ukrócenia przemytu fajek, narkotyków, sprzedaży dopalaczy, wystawiania lewych faktur, i ścigania tych co robią wałki.
Zawsze było tak że część popiera, a inna cześć nie popiera, a jeszcze inna ma to w dup....e, czyli mówi że nie ma zdania.
Ale to co się dzieje teraz, i to ewidentnie wskazuje, że komuś bardzo zależy żeby znowu jakiś sąsiad nami rządził.
Opanujmy się, nie teraz jest czas na zmiany światopoglądowe.
Mamy swoje wartości i brońmy ich. Polacy nie Gęsi.....