Witam
Jak w tytule.
Zdrowia!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Kabel do podłączenia STe do CM 8833 II
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Jak w tytule.
Zdrowia!
Hej, jak kupowałem na alle za jakieś 40pln
Podepnę się pod temat - też chętnie kupię...
Za ok. 110 PLN są gotowe na ebay
Na alle-drogo gotowe to najczęściej bywają DIN13->SCART.
Tania opcja DIY - kupić gotowy kabel null-modem + wtyczkę DIN13, przeciąć kabel na żądaną długość i przylutować DIN13.
Np: https://allegrolokalnie.pl/oferta/nowy- … b9-or-1-1m
https://allegro.pl/oferta/wtyk-din-13-p … 9841853614
Albo odwrotnie, kupić gotowy kabel dla ST(E) DIN13->SCART i wtyczkę SCART zamienić na DB9M (lutowanie DB9 może być łatwiejsze niż DIN13 dla niewprawionych)
Albo jeszcze inaczej... na ebayu bywają takie przejściówki - "puszka" z gniazdem SCART, z której wychodzą przewody z wtykiem DB9M+2xRCA do monitora. Przez to podłączysz każdy kabel DIN13->SCART.
Przecież są tutaj, niedawno kupowałem. Działa z megą i megą STE
ja nie rozumiem, komu się chce za takie pieniądze kable robić. Jak bym chciał kupić w dobrej cenie konkretne wtyki (amphenol/vitalco czy coś takiego) plus din13 i konkretny kabel z żyłami grubszymi niż anielski włos to prawdopodobnie materiałem grubo przewyższył bym cenę gotowego kabla z tej aukcji. A gdzie reszta..
Aha, tam jest RCA za 50 groszy, kabel za 1.50 i din13. To przepraszam ;) Jak ktoś potrzebuje czegoś więcej, to niestety najlepiej to sobie samemu zrobić.
edit:
No tak, w innej aukcji sprzedającego te kable intrygująca opinia:
Trochę zniekształca obraz, ogólnie ok.
więc ogólnie, jednak jest ok :)
Cena za kabel, 50pln ???
150 płn zapłacę za kabel z Atari Xe, wyjście z atari xe na db9 wyprowadzone wszystko (rgb vbxe, plus stereo, w środku wszystko zmontowane tylko kabel );wszystko na db9 , na scart,
nawet 200pln/1szt kupuję od razu 2szt :)
I las chętnych..
p.s.
500 płn za dwa kable kto mi zrobi?
No nie wiem, to zwykły kabel. Nie mam do niego uwag. Trochę tylko za długi, bo 3 metry.
Zapewniam, że to nie ja sprzedaję:)
@As - to się da zrobić ;) Jesteś w stanie podesłać dokładny pinout tego DB9 które masz w Atarce?
Alternatywą ebay'a i aledrogo jest sklep coolnovelties. Spory wybór i dobra jakość.
@As - to się da zrobić ;) Jesteś w stanie podesłać dokładny pinout tego DB9 które masz w Atarce?
Będzie się działo będzie zabawa :)
Aż dziwne że nikt kabli nie robi, wszyscy mają to w ....
@Pin oczywiście przy najbliższej okazji zostaniesz sponiewierany %%% :P
No ch*j - nienawidzę lutować kabli, ale za 500 się skuszę :)
Gdzie mozna kupic dobrej jakosci przewody do robienia takich kabli?
No ch*j - nienawidzę lutować kabli, ale za 500 się skuszę
za późno, już się dogadałem :P
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Kabel do podłączenia STe do CM 8833 II
Wygenerowano w 0.023 sekund, wykonano 66 zapytań