Cześć,
Chciałbym wyjaśnić jedna sprawę. Peter dostarczy 6 TOSów - 1.04, 1.62, 2.06 UK/DE. Co do innych wersji - nie wiem czy w ogóle zrobi coś dla TT (TOS 3.06), nie wiem czy zrobiłby patche dla polskich TOS i także nie wiem jak wygląda sprawa TOSów wersji US. Gdy pojawią się TOSy - zapytam grzecznie, czy zająłby się tym. Możliwe że to już nie będzie free, ale wtedy wytarguję jakieś "groszowe" kwoty za kopię. Każdy chce żyć, a z korespondencji z nim wynika, że na Węgrzech jest niezła gospodarcza popelina (VAT 27%). W sumie tak jak w Polsce tylko gorzej. Gdy mu napisałem jak kształtują się u nas ceny elementów, elektroniki - napisał, że choćby dlatego chciałby mieszkać w Polsce :) Nie jest jeszcze u nas więc tak źle... No i nie jest dla niego to stracone - zawsze mógłby się przeprowadzić tyle, że jest już prawie emerytem i z tego powodu mogło by się to jednak nie udać.
pozdr
P.S. Pomagam obecnie Peterowi w jego projekcie ekstremalnie szybkiego interfejsu wewnętrznego IDE (zapis ponad 2MB/s, odczyt ponad 2,3MB/s na ST(e)) oraz trochę wolniejszego interfejsu IDE na złączu CART - CATA. Prawdopodobnie będzie to dostępne za jakiś czas u niego w sprzedaży o ile świat się do końca nie zepsuje. Możliwe, że również da się utargować solidne rabaty na ten sprzęt dla Forum atari.area w razie zainteresowania tematem :)
A. _tzok_ -
1. Sikor - 1.62DE, 2.06DE
2. hsimpson - 1.62UK, 2.06UK
3. Adam Kłobukowski - 1.62DE, 1.62US, 1.62PL, 2.06DE, 2.06US, 2.06PL
4. Lopez - 1.02UK, 1.04UK, 1.62UK, 2.06UK
5. pancio.net -
6. Atari-User - 1.02UK, 1.04UK, 1.04PL, 1.62UK, 2.06UK, 2.06PL, 3.06UK/PL (TT)
7. PablozP -
8. uicr0Bee - 1.04UK, 1.62UK, 2.06UK
9. Yezy -
10. dragmar - 1.62UK, 2.06UK
11. artik-wroc -
12. marpla -
13. Adix1975 -
@Lopez
Masz 6 kości?
http://atari.wroclaw.pl/tos.html stronka naszego kolegi powinna pomóc.
Pozdrawiam
lopez napisał/a:Ponieważ w STku którego używam najczęściej mam TOS 1.02, chciałem go wymienić na inny, ale okazuje się, że trzeba poczynić więcej zmian niż tylko wypalenie TOS'u (bo kości mają mniej nóżek), ma ktoś może instrukcję step by step co należy zrobić aby użyć np. 27C010?
DODATEK:
Peter szybko ogarnął łatanie TOSów, więc to co mogłem - rozesłałem, a w sprawie innych niż wymienionych 6 wysłałem zapytanie. Czekam też na reakcję pozostałych posiadaczy interfejsu ACSI-CF aby i im też wysłać nowe pliki.
Poza tym BARDZO PROSZĘ udostępnionych plików nie rozpowszechniać poza użytkownikami forum pod jakimkolwiek pozorem. To może okryć przykrą niesławą mnie oraz całe atari forum. Na komercyjne wykorzystanie zarówno projektu jak oprogramowania nie została udzielona przez Petera Putnika zgoda. Sprawa jest jasna i oczywista. Jeżeli uzna on za stosowne udostępnić wszystko za free - to będzie jego decyzja.
Dziękuję za zrozumienie
pozdrawiam
Różne różności dla Atari i nie tylko - przydatne, bądź nie ale i tak warto zajrzeć...
http://atari.myftp.org Atari - Power without price and necessary elements with some sh*t onboardhttps://reversing.pl SSL enabled site