Widzę, że też masz szary :-)
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Fabryka - 8bit » No to lecim z Fujinet.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Widzę, że też masz szary :-)
a podpowiedzcie (zanim przekopię pół internetu) jak sobie taką pogodynkę odpalić?
E... Ja tam wiem, skąd ten szary ;)
@pancio.net - pogodynke znajdziesz na serwerze: fujinet.pl, podkatalog NETWORKING, plik Weather.xex.
@Montezuma, @Pin - podziękował
dla zapominalskich, lub nowych użytkowników FN przypominajka:
http://atari130xe.ddns.net/fujinet.htm
Czyli treść serwowana dla użytkowników internetu "w Atari" z serwera www na Atari :)
Pin swoją wersje FujiNet masz od Zaxxona?
Co ci tam nie działa?
Mam od Zaxona i od Madrafiego. Z tego wszystkiego, to egz. od Zaxona jest bezproblemowy (u mnie), a ten drugi niestety problematyczny biorąc pod uwagę update.
No to może pomożesz z obsługą urządzenia n: w tej zabawce bo już dostaje szału.
Mam postawione dwa serwery tnfs jeden lokalnie w lanie adres 192.x.x.x a drugi wystawiony na adresie publicznym
bez względu, którego chciałbym użyć zapis z basica kończy się zawsze utworzeniem pustego pliku.
A pod dosem kopiowanie n --> d n -->n się nie udaje.
Z karty SD jako D1 MAM XLDOS D2:FNC-TOOLS, D3:CZYSTY PLIK ATR.
Po uruchomieniu i zbootowaniu Atarki z D1 za pomocą programu NCD Z D2 ustawiam ścieżkę na:
N:TNFS://ADRES IP/
program npwd n: pokazuje mi, że mapowanie się powiodło
ndir n:*.* pokazuje ładnie całą zawartość katalogu /
ale poleceniem ncopy nie jestem w stanie skopiować nic z n:nazwa pliku,d3:nazwa pliku
dodam, że atr podmontowany jest z możliwością zapisu a polecenie copy z d2 na d3 działa!
W basicu:
Uruchomienie Atarki z załadowanym ndev w basicu:
#Fujinet ready
XIO 44.#1,0,0,"n:tnfs://adres ip/"
10 REM proba
20 PRINT "ALA"
SAVE"N:ALA.BAS"
kończy się zapisaniem na serwerze tnfs pliku ala.bas ale bez zawartości (0 bajtów)
ps. pod mydosem 4.55 beta4 poszło kopiowanie z urządzenia n: na dowolny napęd d, oraz z dowolnego napędu d na urządzenie n:
Ten tego mam pytanie... Czy zmieści się przy kablu przy gnieździe dokładnie przy stacji? (nie przykryje drugiego)? Bo wtedy mamy dodatkowy rozgałęziacz, a przy samej atarce mi nieco by przeszkadzał, ale i tak rozważam zakup, bo urządzenie zacne, a ostatnio bryndza z czasem i płytki od Madrafiego leżą (choć się w końcu doczekają finału).
przy jakim kablu? przy jakim gnieździe? ;) Chętnie bym pomógł, bo mam Zaxonową wersję też ale nie wiem OCB. To od Madrafiego to olej, chyba że chcesz mieć armagedon przy każdej aktualizacji - oficjalny flasher tego nie wspiera.
Masz stację dysków, podwójne SIO. Zobacz, czy po wpięciu zaxonowego ustrojstwa wejdzie obok drugi kabel SIO.
Tak. Zdjęcie z 1050 wysłałem mms'em. Tylko jakie ma to znaczenie, jeśli FN jest urządzeniem przelotowym?
Takie, że jak masz 2xcinch do stereo zaraz przy SIO to FN nie wchodzi w komputer.
Plus takie, że czasem mnie wkurza coś co mi wystaje zza kompa jeśli komp mi stoi przy samym monitorze. W każdym razie dzięki, to ważna informacja dla mnie.
A z chinchami nawet nie pomyślałem, ale faktycznie u mnie są tuż przy SIO, więc nawet dobrze, że wspomniałeś @perinoid, bo tu byłby problem.
=========================================
Edytka: no to sobie zamówiłem. Teraz grzecznie (sz)czekam :)
Takie, że jak masz 2xcinch do stereo zaraz przy SIO to FN nie wchodzi w komputer.
Ze tak zacytuje klasyka: Atari tak nie chcialo :)
Jak Sikor zacznie sprzedawać swoje gniada SIO, to ja zrobie sobie wersje na kablu. Ma ktos pomysl na jakies gotowe i eleganckie obudowy na takie zewnętrzne urzadzenie?
Ja wpiąłem w CA-2001, bo przy SIO mam gniazdko mini-jack (stereo), który mi FN zasłaniał. Wkładając do jednego z gniazda SIO w stacji, drugie NIE JEST zasłonięte, więc OK.
@Jacques: i o to pytałem. Więc mając stację lub inne przelotowe SIOcośtam zyskujemy dodatkowe gniazdo ;)
Jak zyskujesz? Jest przelotowe, więc po prostu nie tracisz ;)
@Jacques: gdy masz #FujiNet wpiety w do stacji, to kabel od komputera jest wpiety do #FujiNet czy bezpośrednio do stacji? Na Atari Age wlasnie wyszlo ze #FujiNet nie dziala ze splitterem od Lotharka, gdy kabel od komputera jest wpiety do splittera, ale za to dziala gdy jest wpiety do "FujiNet.
Jak zyskujesz? Jest przelotowe, więc po prostu nie tracisz ;)
Czyli zyskuję - mam dodatkowe urządzenie bez straty gniazda, tak, jakbym miał jedno gniazdo więcej :)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » No to lecim z Fujinet.
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 60 zapytań