Ultra Trail Mount Blanc ;) https://utmbmontblanc.com/en/page/20/ut … up%3E.html
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Bałagan » Hobby po za Atari (jeśli jest na to czas)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ultra Trail Mount Blanc ;) https://utmbmontblanc.com/en/page/20/ut … up%3E.html
Ewentualnie retro audio?
A Polarisy 180 i TOSCA 303 się liczą? ;)
https://www.youtube.com/watch?v=6GNsCGIsask
Hehe... za mocno sprężyna nakręcona? :D
Pozamiatałeś ... chyba trudno to przebić :)
Kuwa, ale rycerska GITARRRRA! :D
Ewentualnie retro audio?
Moi rodzice chyba nadal gdzieś mają w szafie takiego Radmora, tylko czarną wersję - to zielone podświetlenie zawsze mi się podobało :)
P.S.
Może dałoby się wyedytować temat i poprawić "po za" na "poza"? ;)
Ten był czarny ale "wyblakły" po latach i tak go odnowili w Gdyni :-(
Mi chodzi o panel czołowy, pokrętła, itp.
Rodzice mieli czarny front, te srebrne chyba bardziej "luksusowe" i też na eksport szły?
jedynymentos napisał/a:Ewentualnie retro audio?
A Polarisy 180 i TOSCA 303 się liczą? ;)
Polskie wynalazki to podrozdział retro audio - Unitra, mam WSH-205, TSH-113 czy Adama bo sentyment jest, ale miłośnikiem polskiego sprzętu już mniejszym, bo słabo brzmi, ale zapaleńcy mają swoje fora oczywiście Unitra-Fan czy UnitraKlub ;-)
To się z Voy'em byś dogadał. On ostatnio jakieś czary odprawia i ruskie satelity podsłuchuje :D
Wzięło mnie na SDR (Software Defined Radio). :) W sumie od początku czerwca, kiedy kupiłem sobie Sirio SD-1300N i RTL-SDR Blog V3 z kompletem v-dipolków. Wcześniej od 2017 miałem jakiegoś chinola z Aliexpress z downconverterem na HF. Ostatnio zaszalałem i z kasy za nadgodziny kupiłem sobie SDRplay RSPdx. :P Kombinuję też, by przenieść tego discone'a na sąsiedni magazyn, bo obecnie (mimo umieszczenia jakieś 6 metrów nad ziemią) jest sporo zasłonięta przez budynki. Znaku nie mam, może zdecyduję się na razie na licencję nasłuchowca. :)
Pasjami poluję na obrazy z rosyjskiego Meteor-M N2 i amerykańskich NOAA 15, 18 i 19, czasami na FM z ISS i SSTV też z ISS i balonów stratosferycznych. Ostatnio udało mi się przechwycić serię obrazków z odległości 413 kilometrów, gdy balon wisiał nad Pasłękiem. :D Powoli się przymierzam do HRPT z NOAA, Meteorów, europejskich Metopów i chińskich Fengyun, ale jak na razie to wyższa szkoła jazdy. Tutaj nieco fotek z Meteora (krótsze to z discone'a, duże z v-dipole):
A co jeszcze? Zbieram CD i winyle z muzyką (wszelka elektronika, OST, rock gotycki i metal symfoniczny rulez), podmieniam ROM-y z Androidem w telefonach, czytam i oglądam dobre s-f i fantasy, łupię w automatowe oraz PC mordobicia. :)
voy: a widziałeś, że teraz są SDR-nadajniki z przelotki USB 3.0 na VGA?
Pewnie widziałeś, ale co tam :)
@BartoszP z ciekawości, ile płaciłeś za to odnawianie?
około 800 zł z przestrajaniem ale dokładali mi jeszcze głowicę UKF bo w moim była jakaś z SAFARI czy innego szrota.
I ja jestem krotkofalowcem SP9EA www.autoelektronika.org/kf
oprocz tego moje glowne hobby to strzelectwo.
strzelam sportowo i prowadze klub sportowy WWW.JTS.ORG.PL
no i elektronika samochodowa - praca i hobby www.autoelektronika.org
No proszę... no to uzupełniam:
1. 3M - SP6MMM
2. lemiel - SQ9CWN
3. SQ7BTI - PE7BTI
4. Pigula - SQ7BFT
5. Duddie - SP5ULY
6. sOnar - SQ9RSC
7. micromax - SP9EA
Poza Atari to interesują mnie stare komputery w ogóle
Nikt tu nie "jara" się retro MTB? Ewentualnie retro audio?
i elektronika. Bardzo ciągnie mnie do sprzętu typu Alton, Altus i wzmacniaczy Unitra.
Poza tym teoria muzyki i tworzenie (choć wolałbym by już zamiast hobby był to już mój zawód), ziołolecznictwo i zbieram trochę przypinek turystycznych. Chciałbym jakieś ciekawe nowe hobby, powoli się rozwijam.
Jeśli chodzi o audio to Harman Kardon i głośniki Tannoy.
Wiem można lepiej ale mi styka.
Co do muzyki to elektronika, metal i generalnie ciężki rock.
Zaraz dojdą mi dwa pajęczaki plus pluskwiaki. Więc zabawe na jesień mam zapewnioną.
Poza atari gram w RPGi. Głównie w D&D 5 i klasyczny WOD.
Poza Atari gram na Pegasus i chleję interesuję się piwem kraftowym/nowofalowym ;-)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Hobby po za Atari (jeśli jest na to czas)
Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 64 zapytań