Cześć. Mam pokrewny temat do tego poniżej ;Zmagania z CA-2001:);. Problem z formatowaniem dyskietek. Z tego, co udało mi się zaobserwować to problem występuje wtedy, gdy na wyświetlaczu stacji wyświetlany jest nr ścieżki, gdy wyświetlany jest nr błędu jest Ok. Rozebrałem stacje i przyglądałem się głowicy, gdy jest źle w czasie formatowania (pierwsze przejście głowicy) są momenty, że głowica cofnie się o jedna ścieżkę a jak jest dobrze nie ma takiego objawu. Teraz sam nie wiem czy to wina sortu stacji(ROM) czy czegoś innego. Przetestowałem stacje programem, GTRPM.COM i wyszło, że stacja ma 345obr/min. Z tego, co czytałem stacje ATARI maja około 288obr/min. Teraz sam nie wiem czy te 345 jest Ok czy za dużo, a może ten program cos zafałszowuje na tej stacji. Może ktoś jeszcze walczył z CA2001 z takimi objawami :?:
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury