Cześć.
Kupię Atari 65/130/800. Rozszerzenia mile widziane.
Pozdrawiam

2

9 lat po rejestracji pierwszy post :)

.

3

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."
:)

4

:) racja

.

5

Chcesz wszystkie 3 w bundle czy jeden z nich?

https://systemembedded.eu/ ... https://www.youtube.com/watch?v=GwS7Es1x6mw
""Ja bardzo przepraszam, ale podejrzenia panów są całkowicie bezpodstawne. Ja niczym nie handluję. Ta pani przyszła do mnie w tym Pancake-u i w nim wychodzi.""
ABBUC Member #319. Preferowana forma kontaktu: email

6

Masz rację. Nieprecyzyjnie to zabrzmiało. Jeden z nich.

7

Mam, mogę odsprzedać. Jak dasz słowo honoru że dla siebie i nie pójdzie dalej, cena będzie zacna.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

8

Daję słowo, że dla mnie i nie do kolekcji. Będę go używał na codzień. Serio.

9

@terminus: Zwróć uwagę czy Atari ma złącze ECI (w przypadku serii XE), bo inaczej nie podłączysz żadnego tzw. Nowego Urządzenia (New Device)
https://en.wikipedia.org/wiki/Parallel_ … XE_ECI.png (to jest ta krótka złączka "Expansion" na dole obrazka).

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

10

Dzięki mono. Tak, wiem czym jest ECI, jak byłem młody (przełom lata 80 i 90) miałem 65XE, które uważałem za dużo lepsze niż 65XE kolegi bo moje miało ECI. :)

11

I założę się, że nigdy tego ECI nie użyłeś, a nawet więcej: wraz z kumplami nie wiedzieliście do czego to służy, ewentualnie wiedzieliście, że do jakichś rozszerzeń, ale czym te rozszerzenia miały by być, to już nikt nie wiedział:-) Przynajmniej tak było wśród mojej ekipy w tamtym czasie:-)

12

A ja miałem 800 xl i nawet swoi atarowcy ( majacy XE ) mi chcieli popiół do "popielniczki" strzepywać ( gniazdo carta)

.

13 Ostatnio edytowany przez terminus (2020-07-30 13:42:50)

Oczywiście, że było tak jak piszesz Maqu. Ale to nie zmieniało faktu, że moje miało, a jego nie. Więc moje było lepsze :). Ciekawe czy w moim było sprawne GTIA.

14

A ja do tej pory nie używam/używałem ECI i dobrze mi z tym ;)

15

pablozp napisał/a:

A ja miałem 800 xl i nawet swoi atarowcy ( majacy XE ) mi chcieli popiół do "popielniczki" strzepywać ( gniazdo carta)

W 2011 miałem 2x800XL I do tego 2xCa 2001 o  magnetofonach nie wspominając. Głupi oddałem za namową żony. Ech idę chyba ją znowu spiorę;)

16 Ostatnio edytowany przez Mq (2020-07-30 13:51:46)

Żony to zuo:-)

A napisałeś "Maqu" przypadkiem, czy znamy się skądś inąd, że podkreśliłeś tą wymowę?:-) Pytam, bo tak mówiono na mnie i tak się przyjęło w światku motocyklowym, stąd skojarzenie.

17

Zupełnie przypadkowo.

18

Nie każdy wie, ale "Mq" to taka moja ksywa z wczesnego internetu jeszcze przed rokiem 2000. Historia jest taka, że zakładając jakieś tam pierwsze w życiu konto mailowe darmowe, nie pamiętam gdzie, coś tam trzeba było wpisać i pacnąłem bez sensu w klawiaturę tak, że się napisało akurat Mq. I tak zostało, taki był email, a od niego podpowiadały się później różne rzeczy w innych miejscach. Około roku 2000 zacząłem korzystać z list dyskusyjnych, a w szczególności z pl.rec.motocykle gdzie przedstawiałem się właśnie jako Mq. Ponieważ w liście motocyklowej chodziło głównie o to, żeby jeździć, więc się wszyscy spotykali na żywo po całej Polsce na imprezach i mówiło się po ksywach, a że moja była bez sensu fonetycznie, to zaczęli ludzie na mnie mówić "maku" i tak wtedy zostało, a ja do dziś używam tego Mq. Stąd skojarzyłem jak tak napisałeś, ale widać zbieg okoliczności:-)

19

terminus napisał/a:

Daję słowo, że dla mnie i nie do kolekcji. Będę go używał na codzień. Serio.

Zapraszam na priv.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

20

Wygląda, że się dogadałem z kolegą perinoid. Super gość. Będzie to co miałem w młodości :) Co prawda ma małą wadę w postaci fabrycznie uszkodzonego GTIA ale cena rekompensuje z nadmiarem tę wadę. Znowu czuję się jakbym miał 14 lat :)
W nowym ogłoszeniu kupię sprawny GTIA lub płytkę pod GTIA fix:)
pozdrawiam wszystkich i wszystkim dziękuję

21

Mq napisał/a:

Około roku 2000 zacząłem korzystać z list dyskusyjnych, a w szczególności z pl.rec.motocykle gdzie przedstawiałem się właśnie jako Mq. Ponieważ w liście motocyklowej chodziło głównie o to, żeby jeździć, więc się wszyscy spotykali na żywo po całej Polsce na imprezach i mówiło się po ksywach, a że moja była bez sensu fonetycznie, to zaczęli ludzie na mnie mówić "maku" i tak wtedy zostało, a ja do dziś używam tego Mq.

A to może s0nara znasz, bo z tego co wiem, też był fanem motocykli i zlotów tychże :P

Sikor umarł...

22

Nie chyba...

23 Ostatnio edytowany przez jer (2020-07-30 20:08:29)

terminus: M-o-m-m-s-e-n  o-d-e-z-w-i-j  s-i-e  M-o-m-m-s-e-n  :P

Edit: super nick :)

24

Do dziś pamiętam jakie wrażenie zrobiło na mnie to opowiadanie Lema.

25

Witam. Aby nie zaśmiecać forum i nie zakładać nowego tematu podepnę sie tutaj jeśli można. Więc kupię ATARI 65XE - sprawne z niepołamaną obudową, może być bez ECI. Może komuś zalega zbędna sztuka. Maszynkę będę użytkował prywatnie/osobiście z moim dzieciakiem (emulator to nie to samo :). Zasilacz 5v mam, joya mam, SIO2SD czeka :)