Kompletuję części, żeby włożyć do swojego Falcona CT60e. W zasadzie brakuje mi już tylko zasilacza. Widziałem CT60PSU i w to chciałbym celować. Napisałem do Centuriontech pytanie o dostępność i czekam na odpowiedź.
Ale zastanawiam się też nad PicoPSU. Tylko tutaj jest taki kłopot, że, po pierwsze, jest tego masa w cenach od Sasa do Lasa, a to wiąże się z ryzykiem kupienia beznadziejnego egzemplarza, co może się skończyć dla komputera fatalnie. Widać, że z tymi cenami to jest dziwnie - jeśli moduł sygnowany 250W na Ali potrafi kosztować ~60zł, a jednocześnie 120W w polskim sklepie ma cenę ~250zł. No i wszystkie inne możliwe kombinacje też oczywiście - czyli słabe tanio, słabe drogo, mocne za bezcen, mocne za cenę, że hej itp. I weź tu człowieku bądź mądry i wybieraj. I nie chodzi nawet o cenę, bo CT60PSU to z dostawą pewnie ponad 400zł więc i tyle mógłbym wydać za PicoSPU + zasilacz do kompletu. Tylko... właśnie. Co konkretnie wybrać, żeby maszyny nie usmażyć i jednocześnie nie przepłacić nie wiadomo ile? W Morelach jest jakaś Akyga AK-CA-38, 120W nominalnie za 160zł. Warte to coś? (nie o pieniądze pytam)
Maszyna nie będzie strasznie obciążona, tylko CT60e na standardowych ustawieniach, żeby procek na pasywnym przy zamkniętej obudowie działał.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.