I see that the Bumbox is now listed on Allegro however there is no shipping method available to Belgium ?
Is there another way I can order one ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Ot, "Bum Box" sie zrobił ;) T2000, AST,BLIZZARD,NORMAL
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
I see that the Bumbox is now listed on Allegro however there is no shipping method available to Belgium ?
Ask Zaxon to offer it at https://www.sellmyretro.com/
Maybe you have more luck then me.
I ended up ordering it at allegro.pl to a polish shipping address...
Paczka odebrana i "Bum Box" podpięty do Atari. Świetna robota!
Przełącznik. do przodu NORMAL, do tyłu turba
To trochę relatywne...
Czy "do przodu" to znaczy w kierunku kabelków ?
Przy wgrywaniu normalu warto odczekać z 5 sekund i dopiero wgrywać bo mam wrażenie że te rozbiegówki są zbyt długie.
Mam to samo.
@baktraaa
Czy dało by się skrócić "rozbiegówki" w CAS2Audio? Albo może konfigurowalna długość?
Czas trwania sygnału pilota jest podany na obrazie .cas. Zazwyczaj jest to 20 sekund. Narzędzia takie jak xex2cas lub Turgen pozwalają dostosować czas trwania.
Czy mówisz, że sygnał pilota jest zbyt długi i powoduje błąd ładowania, czy po prostu nie chcesz czekać?
Możliwe byłoby zaimplementowanie, że CAS2Audio dostosowuje pierwszy ton pilotujący, po sprawdzeniu, że obraz taśmy ma typową początkową sekwencję bloków - „FUJI”, „baud”, „data”.
W końcu nie jest to taki zły pomysł...
Czy mówisz, że sygnał pilota jest zbyt długi i powoduje błąd ładowania, czy po prostu nie chcesz czekać?
Dokładnie tak (błąd ładowania).
Potrzebowałbym pliku .cas pokazującego takie zachowanie. Dzięki.
Ten konkretny plik .cas ma sygnał pilota o długości 23 sekund.
0 FUJI 0
1 baud 600 0
2 data 23880 132 55 55 FC 00 06 A1 AB 3,1,X
3 data 301 132 55 55 FC 0F A8 8F 88 3,1,X
4 data 301 132 55 55 FC 0A 67 85 0D 3,1,X
5 data 299 132 55 55 FC 46 C9 4C C8 3,1,X
Ten konkretny plik .cas ma sygnał pilota o długości 23 sekund.
0 FUJI 0 1 baud 600 0 2 data 23880 132 55 55 FC 00 06 A1 AB 3,1,X 3 data 301 132 55 55 FC 0F A8 8F 88 3,1,X 4 data 301 132 55 55 FC 0A 67 85 0D 3,1,X 5 data 299 132 55 55 FC 46 C9 4C C8 3,1,X
Czy mógłbyś proszę dodać ustawienia do appki, żeby nadpisać długość sygnału pilota?
Czy mógłbyś proszę dodać ustawienia do appki, żeby nadpisać długość sygnału pilota?
Mogę to zrobić (przełącznik, który skróci pierwszy sygnał pilotujący do 15 sekund). Nie jestem jednak w 100% pewien, że długi sygnał pilotujący jest prawdziwą pierwotną przyczyną. Nie miałem problemu z załadowaniem taśmy z 30-sekundowym sygnałem pilota.
To byłoby pytanie dla Krotkiego, jaki jest maksymalny czas trwania sygnału pilotującego.
Montezuma napisał/a:Czy mógłbyś proszę dodać ustawienia do appki, żeby nadpisać długość sygnału pilota?
Mogę to zrobić (przełącznik, który skróci pierwszy sygnał pilotujący do 15 sekund). Nie jestem jednak w 100% pewien, że długi sygnał pilotujący jest prawdziwą pierwotną przyczyną. Nie miałem problemu z załadowaniem taśmy z 30-sekundowym sygnałem pilota.
To byłoby pytanie dla Krotkiego, jaki jest maksymalny czas trwania sygnału pilotującego.
To może być problem Bumbox-a (Zaxon dorobił nawet przełącznik NORMAL/TURBO, bo bez niego coś nie działało).
Niemniej z krótką rozbiegówką wczytuje się, a więc taki checkbox w appce by się bardzo przydał.
Spróbuj z załączoną wersją 1.0.1-test1.
Spróbuj z załączoną wersją 1.0.1-test1.
Super - o to chodziło ! Bardzo dziękuję !!!
Coś się rozeszło chyba w layout-cie - przełączniki po prawej stronie są obcięte, gdy ekran jest w trybie pionowym.
Poza tym pobawiłem się trochę BumBoxem (na razie tylko w normal-u) i zauważyłem, że ładowanie działa stabilnie jedynie przez kabelek, natomiast z przesyłem po Bluetooth są problemy.
Tutaj nie da się jednak nic zrobić, bo inaczej niż SIO2BT, które używa profilu SPP, a więc profilu do przesyłania danych, BumBox zgłasza się jako urządzenie AUDIO. Profil BT do streamowania muzyki (A2DP) używa najczęsciej kodeka SBC, który jest kodekiem stratnym. Poza tym, jak to bywa przy streamowaniu dźwięku - nie ma gwarancji, że każdy bit dotrze do celu, co powoduje niestety często problemy przy ładowaniu gier.
Etykieta prawego dolnego przełącznika jest zbyt długa, więc nie pasuje.
Będę musiał znaleźć najlepszy sposób, aby to naprawić. Wydaje się, że lepiej byłoby mieć tylko jedną kolumnę przełączników.
1.0.1-test2. Lepszy układ interfejsu użytkownika.
1.0.1-test2. Lepszy układ interfejsu użytkownika.
Super!
Wydałem ponownie wersję 1.0.1 jako 1.0.1a. Głupi błąd.
if (shorten_leader)
pobierz pierwszy blok "data"
ustaw AUX = 15000
endif
Został zmieniony na
if (shorten_leader)
pobierz pierwszy blok "data"
jeśli (AUX> 15000), to ustaw AUX = 15000
endif
@baktraaa - Czy cas2audio_1.0.1-test2.apk będzie działał na Androidzie 4.2? Mam gdzieś stary telefon ZTE V987 i nie wiem czy go szukać ;)
Powinien również działać w wersji 4.2. Wypróbowałem to z moim starym tabletem.
Pobierz z https://github.com/baktragh/CAS2Audio/r … /tag/1.0.1
I nie zapomnij dać nam znać, czy to zadziałało!
Dzięki.
i mój egzemplarz w końcu przetestowany. działa i po kablu i BT choć ten wyraźnie więcej szumów zbiera (od telefonu). działa normal, kso t2000, omicron@4k
Wydałem ponownie wersję 1.0.1 jako 1.0.1a. Głupi błąd.
Zainstalowałem 1.0.1a i nie mogę wybrać pliku *.cas - appka proponuje jedynie opcję "anuluj"
A tak wogóle, to nie oszczędzaj na numerach wersji - lepiej zrób 1.0.2, żeby binarka zgadzała się z kodem źródłowym :)
EDIT:
Dziwne: odinstalowałem, zainstalowałem na nowo i działa.
Dobrze, że w końcu działa, @Montezuma.
Ogólnie polecam odinstalowanie, a następnie ponowne zainstalowanie, gdy przechodzę na najnowszą wersję.
Moje próby „zaktualizowania” aplikacji bez wcześniejszej dezinstalacji kończą się komunikatem „Nie można zainstalować”, ale nie ma możliwości uzyskania szczegółów, dlaczego. To mnie złości. Bez szczegółów nie jestem w stanie tego naprawić.
Prawdziwą główną przyczyną problemu jest to, że niewiele wiem o odpowiednim pakowaniu aplikacji na Androida, więc można je uaktualniać.
Ale to należy do jakiegoś forum Androida, więc przestanę narzekać. Nie chcę dostać bana.
Dobrze, że w końcu działa, @Montezuma.
Ogólnie polecam odinstalowanie, a następnie ponowne zainstalowanie, gdy przechodzę na najnowszą wersję.Moje próby „zaktualizowania” aplikacji bez wcześniejszej dezinstalacji kończą się komunikatem „Nie można zainstalować”, ale nie ma możliwości uzyskania szczegółów, dlaczego. To mnie złości. Bez szczegółów nie jestem w stanie tego naprawić.
Prawdziwą główną przyczyną problemu jest to, że niewiele wiem o odpowiednim pakowaniu aplikacji na Androida, więc można je uaktualniać.
Ale to należy do jakiegoś forum Androida, więc przestanę narzekać. Nie chcę dostać bana.
Też nie na temat, ale fascynuje mnie, że tak dobrze piszesz po polsku, skoro mieszkasz w Pradze. Mieszkałeś kiedyś w Polsce? A może żona Polka :) ?
Chyba coś jest nie tak z moim bumbox-em...
Wygenerowałem za pomocą Turgen System plik cas w systemie TURBO BLIZZARD.
Wsadziłem do Atari cart z Blizzardem i testując wszystkie dostępne loader-y, próbowałem załadować grę z telefonu (cas2audio) zarówno używając kabelka, jak i przez Bluetooth.
Próbowałem obu pozycji przełącznika na Bumboxie i nic, żadnych pasków na ekranie...
Na carcie jest też program do ustawiania skosu głowicy.
W jednej pozycji przełącznika na bumboxie nic się nie dzieje, a w drugiej pojawiają się jakieś śmieci na ekranie.
@Zaxon
Ponawiam pytanie - czy przełącznik ustawiony w kierunku kabelków to tryb TURBO?
Co może być powodem takich problemów? W Atari mam stereo i covox-a.
Czy ktoś mógłby przetestować plik abra.cas z bumbox-em ?
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Ot, "Bum Box" sie zrobił ;) T2000, AST,BLIZZARD,NORMAL
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 62 zapytań