No właśnie. Jak krytykowaliśmyw tym temacie Alledrogo za monopolistyczne podejście do rynku i sugerowaliśmy, że to sprawa dla UoKiKu, to się zleciało kilku zatrwardziłych mądralów obrońców z tekstami typu "jak się nie podoba idź gdzie indziej", "jak nie chcesz nie kupuj" albo "sam se otwórz swój portal i sprzedawaj". A po to już ponad sto lat istnieją przepisy antymonopolowe i to nawet w zatwardziałych starych kapitalistycznych krajach, żeby takie pijawki jak Alledrogo temperować i unniemożliwiać im wykorzystywanie uprzywilejowanej pozycji i nie mówię tu w swoim kupującego imieniu bo dla mnie portal jest wygodny ale popieram sprzedających.
I podoba mi się ta opspowiedź portalu odnośnie zmian, że są poprzedzone:
"wnikliwą analizą całego otoczenia biznesowego, a ich celem jest zawsze budowanie sprawiedliwego ekosystemu dla konsumentów, sprzedawców i platformy Allegro".
Normalnie są Eko jak Greenpeace czy zieloni którym nagle szambo w Wiśle nie szkodzi, albo sprawiedliwi jak nasze sądy gdy zwykły człek komuś nabluzga i go nastuka to nie ma litości, kara i już, a jak RTV+AGD komuś wpier dzieli, chwila moment, już wolny i niezerojedynkowy cham i prowodyr dalej publicznie bluzga :D
30 lat temu moje poglądy nazywane były normalnymi, 20 lat temu konserwatywnymi, 10 lat temu skrajnie konserwatywnymi, dzisiaj jestem nazywany faszystą. Ja nie zmieniłem poglądów, tylko idioci zmienili wartości!