Kurde, nic tam więcej niepoprawnego nie widać na oko...
@lopez, a z czego Ty odpalasz te wszystkie programy, które testujesz? Może jest coś nie tak z urządzeniem lub loaderem. Pytam, bo np. napisałeś, że Numen wiesza Ci się zawsze w tym samym miejscu, a ja ostatnio miałem taką sytuację, że chciałem sobie odpalić Numena z kartridża, który budowałem (klon Maxflash) i miałem też problem, że się Numen wieszał ciągle w tym samym miejscu. Szukałem błędów w kartridżu, szukałem w swoim sprzęcie, po czym okazało się, że na emulatorze odpalany obraz tego kartridża z Numenem zawiesza się dokładnie tak samo. Zmierzam do tego, że być może problem nie jest z rozszerzeniem i/lub płytą, a może z czymś jeszcze innym. Ale to tylko taka dodatkowa sugestia, co można popróbować.
Tak czy owak, ja bym chyba sprawdził najpierw to rozszerzenie na innej płycie, żeby wykluczyć czy ono w ogóle działa poprawnie. Następnie można spróbować inną pamięć/inne rozszerzenie. Jak nie wymyślisz nic innego, to możesz podesłać do mnie, mogę sprawdzić u siebie o co chodzi. Możecie się zgadać uicr0Bee i ze mną, powysyłamy za jednym zamachem inne rzeczy, żeby koszty ograniczyć, to jemu też bym ten OS switch w 800XL przy okazji zrobił, ale to już prywatnie na mailu najwyżej ustalimy.