Tzn., żeby było jasne, ja to sobie w sumie na początek skorzystałem z otwartego projektu carta 4Mbit read-only zgodnego z "połową" Maxflash 8Mbit, a cel był taki, że wziąłem na warsztat coś gotowego, co szybko byłem w stanie przerysować, żeby zrobić test wymiarów płytek pod obudowy Sikora. Natomiast ponieważ projekt ten był zrealizowany na bazie układu xilinx, a tak się składa, że ostatnio bawię się xilinxami, to mając już ten prototyp pobawiłem się tym trochę bardziej i zrobiłem w wersji prototypowej egzemplarz rozszerzony, który ma już pełne 8Mbit i potrafi robić również zapis, a więc jest to w sumie kartridż zgodny całkowicie z Maxflash 8Mbit. Chwilowo temat stanął na tym, że mam prototyp, ale pewnie zrobię pod to jakieś płytki, możliwe też, że udostępnię źródła, więc jak by co, to można by gdybyś nie miał nic przeciwko i gdyby nie rodziło to jakichś konfliktów interesów, to polecić takie rozwiązania dla tych, którzy chcą sobie samemu takie kartridże budować i wykorzystać na nich xbios. Jak by co, to jestem otwarty na jakieś udostępnienie, pomoc itp., jeśli chodzi o stronę sprzętową tego mojego rozwiązania gdybyś potrzebował takie carty, chociaż wiem, że robicie już tam coś równolegle z Kubą Husakiem, to nie chcę przeszkadzać - ot taki przypadek się wydarzył, że akurat mi się niechcący zbudował taki kartridż:-)
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.