Yaspr napisał/a:Ok. Głośniczek podłączony! Tak jak Cyprian napisał, są trzy piny nad wtyką zasilacza. Numerując je od góry do dołu 1,2,3... podwójna wtyczka głośniczka wchodzi w pin 2 i 3 (w 1 i 2 mi nie chodziło). No fajnie.
Zrobiłem mocowanie na sd2scsi. Mam orignalnego hdddrivera 10.16, i zrobiłem na nim dysk do TT, ale chyba cos robię źle, bo tej karty nie widzi mi windows, a po drugie, przy starcie listuje mi z 12 pozycji. Jak zrobić jedna dużą partycję (karta jest <2gb), abym mogł ją też odczytywać na windzie aby przerzucac tam soft?
Musze to ogarnąć zanim ruszę z Crazy Dots i instalacją minta :(
Super ze udalo Ci sie podlaczyc glosniczek :).
Co do HDDrivera, to co pisze @Sikor, tam jest opcja TOS/Windows compatibility, ktora musisz wlaczyc przed podzialem na partycje. Jesli karte masz <2GB to podziel ja na cztery partycje (partycje dla TOS 3.06 to max 512MB). BIG-DOS umozliwi Ci zrobienie partycje wieksza niz 512 MB z tym ze pierwsza musi być < 512 MB.
Tak zrobiona karta musi byc widoczna pod Windowsami. Tylko ze tylko dla Windows 10 bedziesz widzial wszystkie partycje na niej. Pierwsza partycja tez bedzie TOS/Windows.
Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE