Odnalazłem kilka źródełek, korcą mnie szczególnie do skończenia dwa z nich (dobra, nie odnalazłem, ale miałem tylko zarzuciłem temat). Obie gry są grami pseudolosowymi, obie wymagają dopracowania, ale...
1. Uwolnij Łajkę - jest prostsza (w założeniach) w konstrukcji, możliwe w miarę szybkie ukończenie, tym bardziej, że scenariusz mam z grubsza rozpisany
2. Tajemniczy Zamek 3 - muszę ostrożnie gospodarować grafiką, gdyż nie wiem, czy graficzka będzie chciała coś jeszcze dorysować... Na pewno to nie powstanie szybko, ten typ gry u mnie znacie sami... Scenariusz ma tylko zarys, raczej tylko duży ATR wchodzi w grę.
W załącznikach stare koncepcje z tego. Miło by było poczytać komentarze od Was.
Dodam tylko, że żadna z tych gier nie ukaże się na planowanym cartridge-u, ale będzie tam jedna nowa prosta gra ode mnie - o ile uda mi się ją ukończyć. To dla mnie priorytet, ale czasem trzeba się oderwać i zrobić coś innego dla uspokojenia ciała i duszy :P
=====>
Mój głos to pomidor, abym widział wynik ankiety...
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.