a to już odeśle Cie do dokumentacji
poza tym - odnośnie bez sensu - każde złącze to pare pf i nieciągłość, więc dokładasz sobie problemów
taki adapter można wykorzystać na milion innych sposobów, np jako wtyk emulacyjny co często czynię
U wszystkich działa z tym adapterem, natomiast jeszcze nikt nie zamontował tego bez, więc ciężko powiedzieć, co jest bardziej ryzykowne. Poza tym tak jak piszę: jak pod spodem będzie Antic w podstawce, to VBXE będzie wadzić o niego.
Jeśli odsyłasz mnie do dokumentacji, proszę podaj link. Pod tym:
https://lotharek.pl/files/vbxe/manual.pdf
nie ma nic na temat adaptera. Jedynie z Twojej wypowiedzi domyślam się że jest jeden do jednego, gdyż piszesz, że można go wykorzystać jako wtyk emulacyjny. Ale przyznasz chyba mi, że oprócz Ciebie, to nie znamy nikogo, kto tak ten adapter wykorzysta :)
dostałeś wymiary do u1mb, do vbxe - to więcej niż miał do dyspozycji mytek, teraz już piłeczka po twojej stronie
ja tylko mam nadzieję, że ta płyta coś sobą wniesie
Tak, dostałem sporo więc spróbuję to wykorzystać. Autorzy 1088XEL nie dostali, więc oprócz namalowania ładnych prostokątów nie zrobili nic. Pasuje tylko U1MB, reszta pewnie mniej lub więcej, tak jak w każdym Atari. Gdyby pasowało idealnie, to zrobili by chociaż otwory pod kołki podpierające. A nie zrobili...