151 Ostatnio edytowany przez thePink (2020-02-19 21:17:23)

Przyszło.

Naprawdę kopara opada :)

DZIĘKUJĘ !!!

Atari, Inc., 1512 Crossman Ave., PO. Box 61657, Sunnyvale, CA 94086.
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC

152

Rano odebrałem pakę. Z niecierpliwością rozpakowywałem w drodze do roboty. Wydanie ultra, extra lux.
Wielkie dzięki Bocianu :).

153 Ostatnio edytowany przez emu (2020-02-20 11:56:12)

Bocianu,

Przepraszam za zwłokę, sprawdź PW!

Pozdrawiam,
Emu

154

A co z tym secretem? Znalazł ktoś? Wiem, że jestem blisko, ale pomimo to nie umiem tego znaleźć. Ciekawość mnie zżera :-D

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

155

skoro do tej pory nikt nie odgadł, to podaję pierwszą wskazówkę:
Secreta da się włączyć tylko zaraz po uruchomieniu komputeraz z kartridzem.
Jak już pojawi się ekran tytułowy gry, to po ptokach - za późno :D

enjoy :)

156 Ostatnio edytowany przez lopez (2020-02-20 17:31:20)

Jak rozumiem nie chodzi o napis "cartrige version"? ;)

157

@lopez

Różnic jest troszeczku więcej niż napis 'carridge version' :)

Co do bonusu to trzeba włączyć kompa i podczas ładowania nacisnąć szybko 3 klawisze. Atarka klawiszy ma sporo i wg. moich wyliczeń sprawdzenie wszystkich kombinacji zajmie około 38966 lat (jeśli włącznik wytrzyma).
Mam wrażenie, ze bocianu jednak w głębi duszy jest po prostu sadystą przeciągając moment ujawnienia tego co można ujawnić :P

158

ccwrc napisał/a:

Mam wrażenie, ze bocianu jednak w głębi duszy jest po prostu sadystą przeciągając moment ujawnienia tego co można ujawnić

to są pomówienia! :D

A Ty już musiałeś się wygadać że chodzi o trzy klawisze.
I może jeszcze od razu powiedz, że wszystkie trzy są w jednym rzędzie... ;)

159

btw - a w samej grze jest też ukryty secret, ale był w niej od początku, (czyli od dwóch lat) i nikt go chyba do tej pory nie znalazł.
pozwala on uzyskać 99 żyć :D

160

Czy chodzi o klawisze "H", "J" i "U"?

161

mgr_inz_rafal napisał/a:

Czy chodzi o klawisze "H", "J" i "U"?

te nie są w jednej linii. ale podoba mi się że próbujesz.

162

Alt+Ctrl+Del to chyba nie ma w małym Atari?

163

MAM! MAM! :-D Znaczy, cart to 2-w-1 :-D SUPER!!! :-D

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

164

GRATULUJE :D
jesteś pierwszy, nie licząc ccwrc, który musiał poznać secreta, żeby przetestować czy działa na prototypie.

165

@perinoid

To teraz wiesz do czego służy miejsce na vlepę po drugiej stronie carta?  :D

166 Ostatnio edytowany przez perinoid (2020-02-20 20:12:45)

To teraz powinienem w nagrodę dostać tę wlepę :wink:

167 Ostatnio edytowany przez ccwrc (2020-02-20 20:16:21)

@perinoid

Jak się @bocianu zgodzi to pomyślę nad tym w weekend.

168

A jaka jest ta druga gra? ;P Btw: tylko nie piszcie, że jak naklei wlepę po drugiej stronie to będzie musiał dla drugiego tytułu odwracać cartridge :P

Sikor umarł...

169

A mam napisać? Nie chcę psuć zabawy w szukanie Mister Hoppe.

Ups... ;-)

170

;P Fajna sprawa, Brawo Bocianu! :P

Sikor umarł...

171

W końcu odebrałem swoją przesyłkę. Super to wygląda. Wielkie dzięki za bryloczek, akurat szukałem czegoś fajnego do kluczyków od samochodu :). Podkładka też już zajęła odpowiednie miejsce przy laptopie.
Pozdrawiam! :)

Atari 65XE + LDW SUPER 2000 + SIO2SD + SIO2PC + Stereo + TTP + Ultimate Cart + Multicart XE

172 Ostatnio edytowany przez bocianu (2020-02-27 19:20:51)

Cieszę się, że się podoba.
saberman już wrzucił spoiler do niespodzianki:

https://www.youtube.com/watch?v=IiVQyJERAgY

https://www.youtube.com/watch?v=IiVQyJERAgY

173

Takie mam pytanko - kto pisał loader do gry w wersji cartowej?
Próbowałem w sobotę odpalić grę na mojej uber-maszynie z U1MB i Rapidusem i włożony cart powoduje, że Rapidus nie chce się uruchomić - wiesza się przy ładowaniu FW. To tak na marginesie.

174

Autorem loadera z tego co wiem jest nieodżałowany Raster.
Ale moje przypuszczenia może potwierdzić kolega ccwrc.

175

@perinoid

Już to proponowałem i powtórzę: jesteś z tego samego miasta, znasz moją lokalizację - zapraszam ze sprzętem i zasilaczem. Mam wiele różnych typów cartów, zobaczymy na których będzie się wykładał.