Taki Frankie tak jak go kupiłem kiedyś w UK, dodatkowo sprzedawca zarzekał się, że to Atari w tej formie używał w latach 90.
- Góra z 520 STFM, ze stacją jednostronną 360KB chinon F-353AT
- Spód z Atari 520 STE
Obudowy nie są w 100% dopasowane, patrząc od tyłu, lewa strona na samym końcu ucieka do góry o ok 1mm, wspiera się po prostu na tej dziwnej stacji.
Bebechy, tutaj już lepiej: pełnoprawne STE, z zamontowanym 2MB RAM w 2 kościach SIMM 1MB, wszystkie ekrany na miejscu itp itd.
W tej starej stacji jest wymieniony pasek na nowy i stacja działa w tym zakresie w jakim byłem w stanie ją sprawdzić - czyli sformatowałem dyskietkę (HD) i utworzyłem potem na niej folder, czyli wygląda na to, że wszystko z nią jest w porządku (ta stacja to podobno "larytas", aczkolwiek funkcjonalnie to na 360KB za wielkiej zabawy nie będzie).
Przetestowałem dzisiaj trochę tą maszynę z jakimś Gotekiem i wszytko działa bez zarzutu. Gdzieś tam w screenach jest ekran z SYS INFO dla ciekawskich.
W licytacji (uzgodnionej z Zarządem forum) sam komputer + dokładam sprawny przewód RGB.
Zaczynamy od 250 PLN, koniec we wtorek, 18.02.2020 dokładnie o 21:00 czasu rzeczywistego. Odbiór osobisty w okolicach Katowic albo przesyłka koszt kupującego.