Mecze juz truba o to jakis czas, ZTCP to podobniez w pazdzierniku mial miec wolny czas
No to męczmy chórem, w grupie raźniej Panowie ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » SIO2IDE gryzie się z SIO2PC
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mecze juz truba o to jakis czas, ZTCP to podobniez w pazdzierniku mial miec wolny czas
No to męczmy chórem, w grupie raźniej Panowie ;)
No no... nie wszyscy kochają Sparta Dos'a - mam nadzieje, że jeżeli powstanie takie narzędzie to będzie wersja pod dwa najpopularniejsze rozwiązania! (Sparta i Mydos).
Jeszcze jeden problem, tzn z przelotowym SIO2IDE i podłączonym SIO2PC, problem z gatunku matrixów :twisted: SIO2IDE 4.3, przelotowe, tzn. z dorobionym gniazdkiem SIO. Zarówno do SIO2IDE, jak i do gniazdka doprowadzone sygnały DATA IN, DATA OUT, COMMAND, +5V i GND. SIO2IDE ma wyłącznik, którym odłączam od niego i dysku 2.5" +5V oraz GND (ale pozostają doprowadzone do wspomnianego wyżej gniazdka SIO, sprawdziłem miernikiem, żeby nie było wątpliwości.
I cały matrix w tym, że gdy SIO2IDE WŁĄCZONE, to podłączone do gniazdka SIO2PC DZIAŁA. Gdy odłączam zasilanie od SIO2IDE, SIO2PC trup, pomimo, że na gniazdku są wówczas wszystkie niezbędne sygnały i zasilanie :!: 8O Reasumując: na stałe i na bank w gniazdku są sygnały DATA IN, DATA OUT, COMMAND, +5V i GND. I gdy mam SIO2IDE włączone to jest OK, ale gdy wyłączę, czyli na SIO2IDE idą już tylko sygnały DATA IN, DATA OUT, COMMAND bez zasilania, to pomimo że w gniazdku jest OK to SIO2PC nie rusza.
Czy niezasilana elektronika SIO2IDE może wprowadzać jakieś zakłócenia na te 3 linie: DATA IN, DATA OUT, COMMAND? Jak dla mnie bez sensu. Na początku byłem przekonany, że coś pochrzaniłem i w momencie wyłączania SIO2IDE odłączam też +5V i GND od gniazdka SIO, ale wszystko jest OK!!! :evil: To się rozpisałem, ehhh... ;)
tak spytam niesmialo po dlllugim czasie - jakies postepy w tworzeniu programu "MAKEATR" dla JIL ??
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » SIO2IDE gryzie się z SIO2PC
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 52 zapytań