O, nie było mnie trochę, a tu taki fantastyczny wątek :) Dorzucę swoje 3 grosze :)
XXL ma prawo do tego aby pisac gry tak jak chce.
XXL ma prawo do robienia gier tak aby nie chodzily na U1MB. (czy jakimkolwiek innym rozszerzeniu)
XXL ma prawo wystawiac platna wersje ktora chodzi na U1MB. (oczywiscie jest to naprawianie problemu ktory sie samemu stworzylo i podziwiam tych ktorzy zaplaca za to 100 zl brutto :) ale wolno im/mu :)
Moralność/Lamerskość takiego postępowania nie podlega tu mojej ocenie :)
Wydaje mi się, że każdy kto ma wersje freeware moze sobie _NA_WLASNY_UZYTEK_ gre spaczować wg instrukcji Voya, Voy nie złamie prawa udostepniajac taka instrukcje. Jedynym zlamaniem prawa byłoby udostepnienie zmodyfikowanej wersji. Licencja freeware zdaje się nie zabrania modyfikacji a jedynie czerpania korzysci z redystrybucji zmodyfikowanej wersji. Ale tutaj mogę się mylić - dlatego z niecierpliwoscią czekam na rozwój wydarzeń :)
"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021