Chciałbym już zakończyć ten wątek, bo chyba i ja i @Candle napisaliśmy co chcieliśmy i każdy kto to przeczyta może wyciągnąć wnioski.
dely napisał/a:Nie rozumiem jednej rzeczy. Skoro Ty tak robisz, to znaczy, że automatycznie wszyscy powinni, bo jeśli nie, to należy mieć o to pretensje? Może akurat Candle ma inny pomysł na dysponowanie SWOIM czasem wolnym.
Nie, wcale tak nie znaczy. Nie znaczy, to też że ma oczerniać lub negować istnienie rozwiązań alternatywnych.
Niech otwarcie napisze "robię to dla kasy, a nie z pasji" i po sprawie. Niemniej sądziłem, że to forum dla pasjonatów, którzy chcą się dzielić doświadczeniem, a nie zarabiać na pasji kolegów.
Po co to cudowanie, że sprzedał, że nie może. Jako kontrargument pokazuję, że jakoś projekty innych urządzeń, które sprzedaje Lotharek są ogólnodostępne, z wsadami, schematami, a czasem i projektami płytek oraz kodem źródłowym. Ich autorzy nie mają z tym problemu.
Jak tylko napiszę, że jego U1MB nie jest jedyne i właściwie nie ma w nim niczego szczególnego to mnie atakuje... bo jego rozwiązanie jest najlepsze, jedyne słuszne i nie wolno powiedzieć o nim złego słowa. Nie wolno też wspominać, że są inne, tańsze rozwiązania oferujące podobną funkcjonalność.
Prawdę powiedziawszy, dopóki się nie zetknąłem z jego wypowiedziami i nie przekonałem o jego podejściu, uważałem że to fajny gość i robi dużo dobrego dla społeczności miłośników retro komputerów. Teraz widzę, że wcale nie robi tego dla innych tylko dla siebie.
Moja kolekcja: Atari 1040STe (4MB), Atari 1040STfm (4MB, BLiTTER, AT-ONCE+), Atari 800XE (SIMM EXP 1MB), Atari 800XL (RAMBO XL 256kB), Atari 600XL (64kB), Sinclair ZX SPECTRUM+ (48kB), TIMEX Computer 2048 (48kB), Commodore A600 (2MB+4MB, HDD CF 4GB), Commodore C64C.