stryker napisał/a:co do pcbway to dotarłem do gościa przez osoby trzecie.
Nie da się z nim dyskutować , wymyślił sobie że projekt jest upubliczniony i może sobie jak każdy te 10 % zatrzymać ...
Tak w skrócie ....bez cytatów bo słownictwo słabe ....
Nie wiem czy są gdzieś odpowiednie narzędzia na tamtej stronie żeby ten jego niecny cel usunąć ....
Nie wiele się da z tym zrobić. Niestety Candle udostępnił projekt publicznie bez jasnej licencji. Tym samym jest on traktowany jako należący do domeny publicznej. Tym samym, według mojej wiedzy, zrzekł się praw majtkowych do niego. Prawa intelektualne są niezbywalne, ale one zostały zachowane - projekt jest udostępniony w niezmienionej postaci, z podpisami autorów.
Takie postępowanie ma długą tradycję - swego czasu niejaki Claus Buchholz opublikował rozszerzenie quarter meg xl (w dwóch wersjach, pierwsze z autorskim bankowaniem, drugie zgodne ze 130XE), które w wersji 2 było szerzej znane jako WizzTronics 256 kB (bez żadnych modyfikacji), później sprzedawał je też Best Electronics (podobno miał licencję od WizzTronics) oraz, po drobnych modyfikacjach, ICD jako RAMbo XL 256 kB. Czyli zarabiały na tym 3 firmy i wszyscy byli szczęśliwi.
Moja kolekcja: Atari 1040STe (4MB), Atari 1040STfm (4MB, BLiTTER, AT-ONCE+), Atari 800XE (SIMM EXP 1MB), Atari 800XL (RAMBO XL 256kB), Atari 600XL (64kB), Sinclair ZX SPECTRUM+ (48kB), TIMEX Computer 2048 (48kB), Commodore A600 (2MB+4MB, HDD CF 4GB), Commodore C64C.