ZuluGula, w obudowie Sikora jest mniej miejsca niż w takiej na przykład Z-7. Jeżeli płytki które wymieniłeś są dopasowane np. do obudowy Z-7 lub podobnej wielkości, to nie będą pasowały do obudowy Sikora nawet po przeróbkach, bo raczej się nie zmieszczą. Ale tak jak pisze Sikor, trzeba by to przymierzyć indywidualnie, bo płytki mają rozmiary bardzo różne.
Standardowo te obudowy Sikora pasują do tych standardowych płytek, które już koledzy wymienili i obfotografowali.
Ja robię natomiast do tych obudów szablon płytki dopasowanej do maksimum wykorzystania przestrzeni wewnątrz obudowy. W szablonie będą gotowe kształty płytki, złącze kartridża, a także naniesione na płytkę zaznaczone wszystkie grodzie i inne elementy, co ma ułatwić pozycjonowanie elementów elektronicznych z ominięciem tych wszystkich przeszkód w obudowie. Szablon taki udostępnię, Sikor sobie go będzie mógł publikować i rozpowszechniać, ja mam w tym taki cel, żeby pomóc spopularyzować te obudowy w przypadku gdy ktoś tworzy nowe projekty kartridży i sobie może łatwo to zaprojektować z wykorzystaniem szablonu i od razu kupić obudowy od Sikora. Sam swoje ewentualne przyszłe projekty będę też robił na tym szablonie, może też dzięki takiemu udostępnieniu ktoś będzie chciał dostosować jakieś istniejące popularne projekty do tego. Fajnie by było, bo na rynku ładnych obudów powszechnie dostępnych dotąd nie było, więc jeśli by się udało spopularyzować obudowy Sikora jako nowy standard, to ułatwiło by wszystkim budowanie projektów DIY, wszelkie opensource'y było by łatwo w co zapakować, a też Sikor może by odzyskał te grube miliony, które w taki projekt trzeba zainwestować:-)
Edit: aha, mój szablon będzie dostępny za jakiś tydzień, w zasadzie jest gotowy, ale czekam na obudowę z formy wtryskowej, żeby sprawdzić i ewentualnie poprawić jakieś tam drobne szczegóły.