Jer: Proszę o zdjęcie na maila (na PW mogę mieć zapchaną skrzynkę)
8.33 z 25/3 też robiłem, ale trzeba więcej scalaków więc ciężko upchnąć w postaci małego zgrabnego "zamiennika generatora".
Poza tym jeszcze co do kabli, to chyba jak włożymy do 1088XEL wszelkie rozszerzenia i moduły, które oni tam przewidzieli, podłączymy wszystkie przyciski i diody, dołączymy porty joysticków itp to tam na dzień dobry masz plątaninę kabli. A płyta zaczyna wyglądać jak piętrowa kanapka. Nie dość, że moduł na module to jeszcze moduły pionowo :)
Takim tokiem rozumowania, to do każdej płyty można zrobić nakładkę w postaci drugiej płyty, na której będą wszystkie rozszerzenia.
Nic mi nie da, że zrobię płytę ATX czyli po prostu większą niż ITX - więcej gniazd na tylny panel nie wepchnę bez robienia piętrowej konstrukcji. A gniazda wewnątrz (tak właśnie u mnie jest z CART + ECI) są mało wygodne, więc robienie ich tam coraz więcej ma niewielki sens - trzeba by cały czas trzymać otwartą obudowę. U mnie zdecydowałem się na CART + ECI w celu zachowania pełnej kompatybilności z Atari. Niestety z braku miejsca dałem je na wewnętrznej stronie płyty - stwierdziłem, że chyba tak będzie lepiej, niż dać je pionowo lub na kablach.