@Sikor, ad.5. miałem na myśli, żeby prowadnice takie po prostu spasowywały carta, nie na wcisk, tylko przy założeniu, że nie ma ani zatrzasków, ani też nie jest na wcisk, tylko po prostu na śrubkę, a prowadnice ewentualnie miałem na myśli w sensie, żeby się ten cart równo zamykał.
@ccwrc, nie rozumiem kwestii psucia estetyki śrubką pod spodem. Przy serii XE śrubka jest pod spodem, więc jej nie widać, a dla XL jest z tyłu więc też jej nie widać. Oryginalny cart miał tam logo Atari, więc faktycznie popsuł by się wygląd, ale obudowy Sikora nie będą miały tego logo, więc cart jak dobrze rozumiem będzie po prostu płaski pod spodem. Wiele cartów miało śrubkę i nawet te oryginalne z epoki z Warner z metalowym spodem też miały taką śrubkę i estetyki to nie psuło.
Jeszcze mnie naszła myśl, że w kwestii nie psujących estetyki śrubek, to mogą one być w takich cienkich zagłębieniach/rurkach jak np. były skręcane joysticki, pady, czy inne plastikowe zabawki - ale to już tak tylko wspominam odbiegając nieco od tematu.