Hej koledzy.
Wstęp:
Na wstępie chciałbym uprzedzić, że moja znajomość SpartaDOS X jest marginalna... ale mimo tego jako taklo potrafię sobie poradzić bez czytania dokumentacji. Zanim do tego doszło, pierwsze testy przeprowadziłem na 800XL z Ultimate 1M (też ze Spartą). Zachęcony pierwszymi sukcesami postanowiłem pobawić się trochę moją nową stacją w konfiguracji 130XE/Side2/XF551 ala Zaxon. I tu zaczął się ...
Problem:
... odpalam to to i dostaję:
Analiza:
152 $98 "Not binary file" - no dobra, se myślę - nie mam konfiga, ani w ogóle niczego co mogło by Spartę zadowolić.. looz.
154 $9A "Loader: symbol not defined" - i tu już strzelam rybkę, bo niby jakiego programu oczekuje tu Sparta?
Pozostałe informacje to oczywiście lista partycji stworzonych za pomocą APT Hard Disk Toolkit. Konfiguracja była zrobiona pod kontrolą SpartaDOS x w U1M z włożonym Side2 na A800XL. Dlaczego? Bo z Side2 nie da się odpalić żadnego urządzenia...
D1:DIR
132 No device handler installed
D1:
I to jest właśnie główny problem - o co kaman?
co jak gdzie zainstalować? Z U1M wszystko banglało aż miło! Może jest jakiś bug w SpartaDOS X, który dystrybuowany jest na Side 2?
Pomocy!!!
""Ja bardzo przepraszam, ale podejrzenia panów są całkowicie bezpodstawne. Ja niczym nie handluję. Ta pani przyszła do mnie w tym Pancake-u i w nim wychodzi.""
ABBUC Member #319. Preferowana forma kontaktu: email