Udało mi się nabyć w stanie NOS - Sony LMD1410. Monitor idealnie sprawdza się z małym Atari podłączonym przez złącze s-video. Maksymalna rozdzielczość monitora 640x480. Jakość generowanego obrazu jest rewelacyjna, nieporównywalnie lepsza od standardowych LCD wyposażonych w to złącze. Dla mnie to najlepszy obraz jaki udało mi się uzyskać na LCD dla tego sprzętu. Chciałbym również spróbować podłączyć swoje MegaSTE przez złącze RGB w monitorze i tu zaczynają się „schody”. Monitor wyposażony m.in. w wejście RGB Component (czyli standard Ypbpr). Nie posiada złącza CSync, więc nie mogę użyć kabli jak w swoim Sony PVM. Chciałby sobie zrobić przelotkę BNC Component na SCART żeński. Czy jeśli polutuje przewody według schematu jak w załączniku, uruchomię na tym „duże” Atari? Nie za bardzo się na tym znam jaka jest kompatybilność i różnica między sygnałem Ypbpr a RGB z oddzielnym CSync. Za wszelką pomoc będę wdzięczny.
Atari MegaSTE - SCSI v5.1 l Atari TT - VME ET4000, Thunder, Storm IDE, Lightning, Atari Falcon 030 l Atari Jaguar I Atari Lynx II - AgaCart l Video blog: https://www.youtube.com/channel/UComp3Lx-V_Y7SGfWep4FVgw