Do mnie podobno jedzie 74F138, zobaczymy, czy coś to zmieni.
"EFka" wlutowana. 16kb.psg wczytuje się i gra ładnie, ale znów spejs.psg nie. Muszę sprawdzić nowsza wersję programu, te, która wczytuje pliki psg na raty.
Artur.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
ICE-T 2.76 alpha 9 Nowa wersja zaawansowanego emulatora terminala
Street Fighter 2 na Atari - prace trwają W najnowszym materiale wideo autor zaprezentował aktualny stan rozgrywki.
Jurassic Spark - wersja finalna Podczas Grawitacji zaprezentowano wersję uproszczoną, pozbawioną kilku kluczowych elementów, które teraz zostały dodane.
ABBUC Software i Hardware Compos Ogłoszono coroczne konkursy.
Atari ANTIC Displaylist Designer Nowe narzędzie dla twórców oprogramowania na Atari 8-bit.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Sonari
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Do mnie podobno jedzie 74F138, zobaczymy, czy coś to zmieni.
"EFka" wlutowana. 16kb.psg wczytuje się i gra ładnie, ale znów spejs.psg nie. Muszę sprawdzić nowsza wersję programu, te, która wczytuje pliki psg na raty.
Artur.
git
no, wymęczyłem moje pierwsze smd... Czas odnaleźć program w basicu i sprawdzić, czy gra. Ale to już nie dziś...
Sikor, nie program w basicu, tylko od razu dawaj player z muzyczkami. Mono załączał gdzieś w tym wątku, ale wątek już jest tak długi, że nie będę strzelał w którym poście, ani nawet na której stronie:-)
nie używam sparty, chyba nawet nie wiem, gdzie mam carta ze spartą (archaiczną ;P). Chyba, że pod BW DOSem pójdzie - to mogę ściągnąć sobie ;)
Jakby ktoś chciał na szybko potestować, a mu się nie chciało samemu przygotowywać, to mam atr'a w formacie sparty z SC oraz muzą, w tym również PSG. Oczywiście z playerami.
Sun zapodaj go.
dzięki
smacznego: https://drive.google.com/open?id=1DgF98 … I_h-UCQ9CA
Pamiętajcie, że Sparta musi być nowa, nie archaiczna, bo będzie lipa.
nie używam sparty, chyba nawet nie wiem, gdzie mam carta ze spartą (archaiczną ;P). Chyba, że pod BW DOSem pójdzie - to mogę ściągnąć sobie ;)
Nie pójdzie. To jest program dla SDX.
smacznego: https://drive.google.com/open?id=1DgF98 … I_h-UCQ9CA
Pamiętajcie, że Sparta musi być nowa, nie archaiczna, bo będzie lipa.
Dziękuję. SDX 4.48+
to sobie wreszcie kup, bo dostaniesz ją kupując nawet grzebień do Atari i nie męcz już że nie masz i nie będziesz używać. Po prostu albo nie używaj, albo używaj i nie gadaj o tym w kółko. Wystarczy :)
Sikor, w zasadzie to Pin ma rację, bo od Sparty uciec ciężko, a jest pod nią sporo fajnych rzeczy. Jeśli nie nagnie się softwareowców do pisania uniwersalnie, a raczej nie da się tego ze wszystkimi zrobić, bo są fani Sparty, to trzeba się zaopatrzyć w Spartę i tyle. Zwłaszcza, że np. Mono napisał już kilka playerów i innych gadżetów właśnie pod Spartę i jakoś nie widzę żeby kiedykolwiek się to rozprzestrzeniło na inne DOS-y.
Oczywiście jest tak jak Pin napisał, że Sparta jest wszędzie, ale zwykle mowa o SIDE, U1MB i innych tego typu kombajnach oraz rozwiązaniach twardodyskowych. Jeśli z jakiegoś powodu nie lubisz U1MB, nie kręci cię SIDE, ani inne rozwiązania twardodyskowe, ani też nie chcesz inwestować w kombajn, żeby odpalić jedną małą rzecz, to jest szereg prostszych metod odpalenia Sparty.
I tak kolejno możesz sobie zrobić wewnętrzny moduł Sparty wg ogólnie dostępnych w sieci projektów, możesz sobie zrobić kartridż ze Spartą (pogadaj z x_angel-em, miał kiedyś płytki pod takowy z zegarkiem - sam takiego cuda używam), możesz też Spartę wrzucić na jakiś gotowy kartridż, np. SIC! (też używam) i wiele innych obecnie popularnych multicartów. Aha, i jeszcze skoro masz jakąś starą Spartę, to są też w sieci dostępne schematy i poradniki jak taką starą Spartę sobie uaktualnić, a jest to bardzo łatwe, więc skoro i tak jej nie używasz, to może warto by ją przerobić nie chrzaniąc się z tym za dużo i mieć aktualną choćby do sporadycznego odpalenia czegoś, czego teraz nie masz jak zrobić...
Sikor, spróbuj z poziomu Basica:
REM D500 - numer kanału
REM D501 - wartość kanału
REM Kanal A low
Poke 54528,0
Poke 54529,0
REM Kanal A hi
Poke 54528,1
Poke 54529,34
REM Mikser - kanal A
Poke 54528,7
Poke 54529,254
REM Glosnosc - maks
Poke 54528,8
Poke 54529,15
tutaj krótki opis rejestrów YM2149f
Przetestowane (dzięki programikom MGor-a - dzięki) - działają ;)
Muszę się z Cyprianem umówić, aby mu resztę części dać ;)
A teraz pytanie - ktoś się zna na tyle, aby napisać player typu CMC? W sumie można by udźwiękowić parę gier w ten sposób ;)
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Sonari
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 40 zapytań