Witam.
Korzystając ze złej pogody, którą raczył nas miesiąc maj, udało mi się dokończyć temat mający ujrzeć światło dzienne dopiero w listopadzie lub grudniu.
Jak widać w tytule postu, jest to moja wariacja na temat rozszerzenia Toms'ów, pasującego do stacji CA-2001.
Nie będę się tu zbytnio rozpisywał w kwestiach technicznych, bo stworzyłem w tym celu mini poradnik montażu, więc po co pisać dwa razy to samo. Gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości, to proszę najpierw zapoznać się z instrukcją.
Na schemat stacji CA, za zgodą autora "jer'a", naniosłem też wszystkie niezbędne zmiany.
Dodam, że nie jest to w 100% zgodne z tym co jest opisane w Serious nr8 przez Zenona, ale o niuansach może podyskutujemy jak ktoś o coś zapyta, po analizie schematu i instrukcji montażu.
Na razie jeszcze zabrakło mi parę części na skończenie całości, m.in. EEPROMY jadą z Chin dlatego na foto ich niema, ale myślę, że jak wszytko dojdzie to dokończę. Niestety mogą być lekkie obsuwy z wysyłką, bo czasowo w lato niedomagam ;)
Uprzedzając pytania: nie będę się zajmował montażem tego w waszych stacjach, a i płytek na teraz będzie 8szt. poskładanych i 8 samego PCB. Jak chcecie to można robić listę chętnych.
Nie mam pojęcia czy płytka "podejdzie" do LDW 2000, po prostu nigdy nie widziałem na oczy tej stacji, a foty w necie nic mi nie mówią. Na pewno płyta jest inna i mój opis nie dotyczy LDW!
Cena kompletu jak na zdjęciu to - 97zł, plus 12zł paczkomat, 14zł paczka pocztowa. (nie da się w liście, bo złącze odstaje)
Samo PCB (płytka turbo i index) to - 27zł, plus list polecony ekonomiczny 6,50zł, priorytet 9zł, lub jak wyżej paczkomat 12zł.
Pozdrawiam
Andrzej